[WEBINAR] Alati za digitalnu transformaciju i unapređenje vaše organizacije

U okviru Erasmus+ projekta Digilead (Advancement of Digital Transformation of Social Sector with the Use of Open Badges Recognition System helps nonprofit leaders realize the potential of technology), fokus je bio na digitalnoj transformaciji za liderke i lidere u nevladinim organizacijama.

Organizacije u pet evropskih zemlja (Francuska, Italija, Poljska, Njemačka i Bosna i Hercegovina) su u prethodnom periodu ostvarile značajan napredak u istraživanjima tehnoloških potreba i načina implementacije digitalne transformacije nevladinih organizacija u Evropi.

U BiH je ovaj projekat vodila Fondacija Mozaik u saradnji sa Techsoup Balkans, sa posebnim osvrtom na potrebe nevladinih organizacija na Balkanu.

Kao rezultat ovog projekta, osim istraživanja i pripreme metodologije, održani su i treninzi za NVO liderke i lidere kako bi bolje razumjeli proces digitalne transformacije i način na koji pristupiti promjenama u organizaciji.

Također, pripremili smo vodič „Digital assesment guide“ sa konkretnim rješenjima, listom softvera i načinom praćenja edukacije i napretka korištenjem Open Badges. Posebna pažnja će biti i na trenutnim online metodama za učenje i dostupnim alatima online za što bolje i interaktivnije online edukacije.

Fokus je na pronalasku kvalitetnih rješenja za sve tipove organizacije, koje ćemo vam prezentovati i podijeliti sa vama na webinaru.

Pozivamo vas da se registrujete na besplatan webinar 2.12.2020. godine  u 11 h putem donjeg linka i dobijete potrebne alate da svoju organizaciju učinite efikasnijom, te optimizirate svoje procese, kao i da zajedno prodiskutujemo o vašim iskustvima vezanim za tehnologiju.

Vidimo se uskoro! Pripremite nam pitanja 

lonac.pro

Related Posts

Međugeneracijska solidarnost: Pilot projekt Franjevačkog samostana sv. Ante u Sarajevu “Srce za bližnje u nevolji”

Kome je namijenjen ovaj poziv? Ako imate između 28 i 80 godina i spremni ste na 4-8 volonterskog rada mjesečno u vašem susjedstvu, nastavite čitati… U našem društvu sve je više osoba, posebno starije životne dobi, koje nemaju gotovo nikoga svoga, pa se nerijetko dogodi da kraj svoga zemaljskoga života dožive osamljene i ostavljene. Samo u Kantonu Sarajevo […]

Pučke kuhinje HKO “Kruh sv. Ante”

S obzirom da su životni uvjeti u kojima žive ljudi u Bosni i Hercegovini sve teži, te da među stanovništvom vlada nezaposlenost i siromaštvo, u porastu je broj socijalno ugroženih pojedinaca i obitelji bez osnovnih životnih sredstava. Kroz realizaciju projekata Pučke kuhinje i „Jelo na kotačima“, Kruh sv. Ante već dulji niz godina pruža pomoć u hrani osobama[…]