[WEBINAR] Alati za digitalnu transformaciju i unapređenje vaše organizacije

U okviru Erasmus+ projekta Digilead (Advancement of Digital Transformation of Social Sector with the Use of Open Badges Recognition System helps nonprofit leaders realize the potential of technology), fokus je bio na digitalnoj transformaciji za liderke i lidere u nevladinim organizacijama.

Organizacije u pet evropskih zemlja (Francuska, Italija, Poljska, Njemačka i Bosna i Hercegovina) su u prethodnom periodu ostvarile značajan napredak u istraživanjima tehnoloških potreba i načina implementacije digitalne transformacije nevladinih organizacija u Evropi.

U BiH je ovaj projekat vodila Fondacija Mozaik u saradnji sa Techsoup Balkans, sa posebnim osvrtom na potrebe nevladinih organizacija na Balkanu.

Kao rezultat ovog projekta, osim istraživanja i pripreme metodologije, održani su i treninzi za NVO liderke i lidere kako bi bolje razumjeli proces digitalne transformacije i način na koji pristupiti promjenama u organizaciji.

Također, pripremili smo vodič „Digital assesment guide“ sa konkretnim rješenjima, listom softvera i načinom praćenja edukacije i napretka korištenjem Open Badges. Posebna pažnja će biti i na trenutnim online metodama za učenje i dostupnim alatima online za što bolje i interaktivnije online edukacije.

Fokus je na pronalasku kvalitetnih rješenja za sve tipove organizacije, koje ćemo vam prezentovati i podijeliti sa vama na webinaru.

Pozivamo vas da se registrujete na besplatan webinar 2.12.2020. godine  u 11 h putem donjeg linka i dobijete potrebne alate da svoju organizaciju učinite efikasnijom, te optimizirate svoje procese, kao i da zajedno prodiskutujemo o vašim iskustvima vezanim za tehnologiju.

Vidimo se uskoro! Pripremite nam pitanja 

lonac.pro

Related Posts

Udruženje „Ruku na srce“: U City Pub-u sinoć uz grupu Dernex obilježen Međunarodni dan volontera

Sinoć je u sarajevskom City Pub-u povodom Međunarodnog dana volontera održana humanitarna svirka grupe Dernex, a u sklopu akcije „Nijedno dijete bez paketića“. Humanitarnom svirkom, Udruženje „Ruku na srce“ slavilo je sve dosadašnje uspjehe koji ne bi bili mogući bez velikog zalaganja i rada volonterki i volontera Udruženja. Također, posjetioci su dolaskom na svirku podržati našu zimsku […]

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT proslavio uspjehe ostvarene kroz 2022. godinu

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT pod nazivom “Ready, Steady, CHANGE“, je simbolično organiziran 5.12.2022. na Međunarodni dan volontera, s ciljem da promovira uspješne priče kroz aktivnosti omladinskih lidera, omladinskih političkih lidera i službenika za mlade u protekloj godini. Događaj je okupio preko 100 mladih i predstavnika različitih institucija koje rade i brinu o mladima, kako[…]