U Centru za kulturu Mostar izložba fotografija “Ljepote Bosne i Hercegovine”

Svjetski dan planete Zemlje će u mostarskom Centru za kulturu i ove godine biti obilježen na prigodan način.

U petak 19. aprila s početkom u 19 sati biće otvorena izložba fotografija pod nazivom „Ljepote Bosne i Hercegovine“, autora Alije Šunje.

Šunje je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih planinara a svojim foto-aparatom je ovjekovječio brojna prirodna bogatstva koja nas okružuju. Njegova ljubav prema fotografiji se rodila još davno. Veliki je zaljubljenik prirode, iako svjestan da nije svako od nas sposoban otići do najudaljenijih planinskih vrhova i uživati u skladu koji nam priroda pruža. Za ovu izložbu je odabrano osamdesetak fotografija nastalih u nekoliko posljednjih godina a podijeljene su u nekoliko fragmenata – planine, rijeke, jezera i vodopadi, bosanskohercegovačka flora, rijetke ptice… Biće ovo prilika da građani Mostara vide brojne bosanskohercegovačke ljepote, između ostalih i stare planinske kuće kao i starinski alat koji je još u upotrebi te mnoge druge interesantne motive, saopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

Gost ove izložbe je i poznati mostarski ljekar Radoslav Reda Lončar, također veliki zaljubljenik prirode, koji će predstaviti nekoliko svojih fotografija.

Izvor: abrasmedia.info