Otvoren poziv za 5 učesnika i učesnica za omladinsku razmjenu “Druga šansa” u Albaniji

 Naziv projekta: Omladinska razmjena “Druga šansa”

  Datum projekta: 12.05.2024 – 20.05.2024

 Mjesto: Tirana, Albanija 

 Uzrast učesnika i učesnica: 16-30 godina

  Broj učesnika i učesnica: 5

  Rok za prijavu: 19.04.2024.

  Osnovni ciljevi projekta su:

  1. Kulturna razmjena: Omogućiti značajnu interakciju i razmjenu između mladih ljudi iz različitih kulturnih sredina kako bi podstakli međusobno razumijevanje i uvažavanje.
  2. Svijest o modi: Podizanje svijesti među učesnicima i učesnicama o ekološkim i društvenim utjecajima modne industrije i promoviranje održive prakse u modnom dizajnu i potrošnji.
  3. Kreativna suradnja: Podstaknuti saradnju i timski rad među učesnicima i učesnicama na razvoju inovativnih i kreativnih rješenja u području mode i dizajna.
  4. Razvoj vještina: Omogućavanje učesnicima i učesnicama da unaprijede svoje komunikacijske i kreativne vještine kroz praktične dramske radionice, predavanja i praktične aktivnosti.
  5. Interkulturalno učenje: Učesnici i učesnice iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Egipta i Slovenije će učiti jedni od drugih različite kulture, njegujući međusobno poštovanje i razumijevanje.

Ovaj projekat je podržan i sufinansiran od strane Erasmus+ programa. To znači da će putni troškovi, smještaj i hrana biti u potpunosti pokriveni ako budeš odabran ili odabrana za projekat.

Više informacija o razmjeni i prijavni obrazac pronađi klikom na link.

Izvor: rolify.com