Trening prepoznavanja ptica na Neretvi 2024.

Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje, a za polaznike će se osigurati dvogledi i knjige za determinaciju ptica.

Udruženje Biom iz Hrvatske poziva sve zainteresovane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na rijeci Neretvi. Trening će se odvijati tokom 4. i 5. svibnja/maja te 1. i 2. lipnja/juna 2024. na području delte Neretve.

U sklopu treninga održaće se jedno uvodno online predavanje i dvije terenske edukacije. Učesnici će imati priliku vidjeti i naučiti prepoznavati vrste ptica česte u svojoj okolici, a uz malo sreće i one rijetke vrste po kojima su poznate lagune na ušću Neretve.

Na terenu će se učiti tehnike prepoznavanja vrsta ptica po izgledu i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje. Za polaznike će biti osigurani dvogledi i knjige za determinaciju ptica.

Uvodno online predavanje i upoznavanje održaće se 3. svibnja/maja u 18 sati. Tereni su predviđeni 4. i 5. svibnja/maja te 1. i 2. lipnja/juna 2024., no termini su podložni promjenama ovisno o vremenskim prilikama.

Boravak u prirodi ima značajno pozitivno djelovanje na raspoloženje, pridružite se stoga obilascima zanimljivih terena i uživajte u usvojenim znanjima. Svi zainteresovani mogu se prijaviti najkasnije do 29. travnja/aprila 2024. i to online putem na sljedećoj poveznici.

Izvor: abrasmedia.info