Tri Belme ponovo nastupaju: 3 Bees povodom Dana očuvanja prirode

Nakon uspješnog koncerta u Sarajevu, povodom Meunarodnog dana pčela, tri vrsne umjetnice pod zajedničkim imenom 3 Bee's najavljuju novi performans. 

Belma Alič , violončelo, Belma Šarančić , harmonika, Belma Lizde-Kurt, glas, donose nam ezoteričan, povremeno i šokantan zvuk, pun emocija i iznenađenja. Repertoar koji sadrži djela čiji su autori Nigel Osborne, Yuji Takahashi, Radiohead, Toshio Hosokawa, Caetano Veloso, Arctic Monkeys, Leonarda Cohena etc. nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Muzika koja dolazi od tri Belme izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati. To je zvuk koji pogađa u srce, uvjerili su se svi koji su prisustvovali njihovom prethodnom koncertu.

Koncert / performance će se održati 28. jula u 20,00 sati, na Svjetski dan očuvanja prirode u čudesnom ambijentu bivšeg kina Sutjeska, u prelijepoj zgradi Crvenog krsta u Kranjčevićevoj ulici.

Sala koja je još uvijek devastirana, simbolički, baš kao i ovaj performans, opomena je ljudskom rodu da počne živjeti u skladu sa prirodom i da ne pristane na kraj svijeta.

Koncert ansambla 3 Bees

Izvor: radiosarajevo.ba

Related Posts

​​Čapljinski karneval vratio sjaj, glamur i veselje na ulice grada nakon dvogodišnje pandemijske pauze.

Više tisuća posjetitelja oduševljeno sudionicima i dvodnevnim programom. Nakon održanog četvrtog po redu dječjeg karnevala u petak 12.8., u subotu 13.8. je upriličen 23. Međunarodni ljetni karnevala Čapljina 2022. U subotu je program započeo karneval partyjem na gradskom kupalištu “Jaz” a onda je uslijedio prijem karnevalskih skupina u salonu gradske uprave u Čapljini gdje su domaće i […]

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za[…]