Poziv na učešće na PRO-Budućnost Političkoj akademiji

Nakon uspješno realizirane Političke akademije u 2019. godini, USAID-ov projekat PRO-Budućnost objavljuje poziv za učešće druge generacije polaznika.

PRO-Budućnost Politička akademija se organizira s namjerom da se mladim političkim snagama pruži platforma za usvajanje i unapređenje vještina i znanja važnih za vođenje odgovornog i konstruktivnog dijaloga i političkog djelovanja utemeljenog na univerzalnim ljudskim vrijednostima. PRO-Budućnost Politička akademija promovira odgovoran pristup političkom djelovanju s ciljem unapređenja demokratskih i procesa koji su ključni za izgradnju mira u Bosni i Hercegovini. PRO-Budućnost Politička akademija će se održati u periodu od 20. do 24. 07. 2021. godine na lokaciji koja će biti naknadno potvrđena, a uz poštivanje svih epidemioloških mjera. U slučaju da epidemiološki uvjeti to ne budu dozvoljavali, Politička akademija će se održati on-line.

Na PRO-Budućnost Političku akademiju se mogu prijaviti:

  • Mladi političari i političarke od 20 do 30 godina iz različitih političkih stranaka koje djeluju u Bosni I Hercegovini
  • Mladi zastupnici i zastupnice od 20 do 30 godina na svim nivoima vlasti
  • Mladi politički aktivisti i aktivistice od 20 do 30 godina 

PRO-Budućnost Politička akademija traje pet dana i fokusira se na slijedeće teme:

  • Vrijednosti u političkom djelovanju
  • Nenasilna komunikaciju u političkom diskursu
  • Medijacija i vještine postizanja koncenzusa
  • Mediji kao prostor za odgovorno političko djelovanje

Svi zainteresirani kandidati mogu poslati svoju biografiju, pismo preporuke (univerzitetskog profesora, političke stranke, nevladine organizacije i/ili druge osobe od društveno-političkog značaja koja može potvrditi angažman u politici) te ispuniti prijavni obrazac koji se nalazi OVDJE najkasnije do 28.02.2021. godine. 

Sa najboljim kandidatima bit će obavljeni intervjui nakon kojih će biti odabrano 20 učesnika. Polaznici koji budu odabrani za intervjue će biti kontaktirani najkasnije do 10.03.2021.godine.

Više o Političkoj Akademiji 2019. i aktivnostima njenih polaznika možete pronaći na www.probuducost.ba a za sve informacije možete pisati na edita.colo@crs.org

probuducnost.ba