Flash podaci iz naših istraživanja

Mreža za izgradnju mira je u okviru USAID projekta „Snaga lokalnog“ provela tri opsežna društeno ekonomska istraživanja koja tretiraju razvoj jedinica lokalnih samouprava (JLS) te uticaja na njihove građane. 

Analiza budžeta jedinica lokalne samouprave u najvećoj mjeri tretira transparentnost i namjenu budžeta, što je izuzetno važno kako za ekonomski razvoj tako i povjerenje u aktivnosti vlasti.

Izvještaj OPORAVAK INDUSTRIJE, ALI DALEKO OD ZAMAHA REINDUSTRIJALIZACIJE je baziran na istraživanju o industrijskom razvoju opština i gradova i nudi niz podataka koji pokazuju da je BiH i dalje orijentisana na tzv. niske tehnologije, što se održava na većinu ekonomskih parametara, od investicija, ponude za zaposlenje, vrste radne snage, do uvoza i izvoza roba.

Istraživanje: SOCIO-EKONOMSKE RAZVOJNE POTREBE LOKALNIH ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI je multidimenzionalno, i tematski i kroz kanale istraživanja, i daje prikaz stanja u gradovima i opštinama u BiH po varijablama Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Na linkovima ispod možete vidjeti kroz inforgrafike i animacije neke zanimljive i značajne podatke iz ovih istraživanje koji će vas, nadamo se, navesti da više informacija potražite u našim istraživanjima.

Kliknite ovdje da preuzmete infografiku.

Pregledajte animacije: