Нова радионица у „Здраво да сте“: Од конфликта до повезаности

Удружење грађана „Здраво да сте“ организује још једну занимљиву радионицу под називом „Од конфликта до повезаности“, која ће бити одржана у сриједу, 29. новембра са почетком у 18.30 часова у Друштвеном центру Росуље.

-Сваки облик насиља оставља одређене посљедице на појединца који трпи насиље. Било да се ради о физичком, емоционалном, социјалном, електронском насиљу, сваки од наведених облика оставља психолошке посљедице и нарушава ментално здравље. Циљ радионице је разумјети шта је вршњачко насиље, како га препознати и како се поставити у ситуацији било да се нађете у улози младе особе која трпи или свједочи вршњачком насиљу – наводе у саопштењу.

Додају како, користећи се примјерима прича и анализирајући задане ситуације у којима су се нашле поједине младе особе, кроз тимски рад и интеракцију са водитељем радионице, сви заједно ће истражити, препознати и усвојити кораке који могу бити од помоћи младима у рјешавању проблема.

– Учешће у радионици је бесплатно. Пријаву, која треба да садржи име, презиме, годиште и контакт телефон потребно је послати на и-мејл oc@zdravodaste.org најкасније до сутра, 28. новембра до 19.00 часова – додају из „Здраво да сте“.

Радионица је намијењена узрасту од 14 до 17 година.

Izvor: banjaluka.rs.ba