Za kraj „Ljeta na Vrbasu“: U nedjelju tradicionalna trka dajak čamaca

Kao završnica 69. po redu tradicionalne manifestacije „Ljeto na Vrbasu“ u nedjelju 25. jula sa početkom u 17.00 časova na plaži Abacija, biće održana trka dajak čamaca.

Start trke predviđen je ispod Kluba 22, a nakon sportske trke u svim kategorijama – juniora, seniora i veterana i ove godine biće izabran najljepši dajak čamac.

Ove godine, manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ koju organizuje Turistička organizacija Grada Banja Luka, a koju svake godine podržava Grad Banja Luka i ove godine ponudila je mnoštvo sadržaja, kako sportskih, tako i kulturno – zabavnih aktivnosti.

Manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ i ove godine je započela skokovima sa Gradskog mosta, a održani su i „Ples pod zvijezdama“ u Parku Petar Kočić, te „Bisokop na otvorenom“ na platou ispred tvđave Kastel.

Podsjećamo, Manifestaciju na Vrbasu prvi put su organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka davne 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu“. Krajem 70-ih godina, manifestacija mijenja ime u “Susreti na Vrbasu“, a od 1995. dobija današnje ime “Ljeto na Vrbasu“.

Izvor: banjaluka.rs.ba

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]