Odabrane tri online platforme putem kojih će građani moći iskoristiti turističke vaučere od 200 KM

Federalno ministarstvo okoliša i turizma zaključilo je listu aplikanata koji su zadovoljili uslove za pružanje usluga smještaja građana uz subvenciju turističkim vaučerima u iznosu od 200 KM, a u svrhu promocije unutrašnjeg turizma.

Vlada Federacije BiH prošloga mjeseca najavila je da će putem resornog ministarstva izdvojiti pet miliona KM pomoći turističkom sektoru u BiH.

Jedna od odluka je bila i dodjela turističkih vaučera u vrijednosti od 200 KM građanima koji putem online platforme rezerviraju smještaj.

Online platforme moraju omogućiti građanima smještaj u ugostiteljskim objektima na području FBiH u cilju promocije domaćeg turizma.

Putem javnog poziva odabrani su eKuponCitydeal te Linden (platforma odmoriubih.ba). Odabrane kompanije imaju sjedište u Sarajevu, a ministarstvo će svakoj od tri doznačiti sredstva u iznosu od 666.666,66 KM.

Uvjete javnog poziva nisu zadovoljili Bi Consulting iz Sarajeva te Brodomerkur iz Širokog Brijega.

Program traje do 31. decembra ove godine, a njime bi se građani trebali motivirati da svoj odmor ili barem dio odmora, provedu u BiH.

Najmanji paket na osnovu kojega je moguće dobiti vaučer od 200 KM treba iznositi 250 KM.

Očekuje se da će nadležno ministarstvo blagovremeno obavijestiti građane kada vaučeri budu operativni.

Izvor: klix.ba

Related Posts

Svjetlostkomerc i Pomozi.ba u kampanji “Srcem za znanje i ništa manje”

Svjetlostkomerc i Udruženje Pomozi.ba, uz pomoć vjernih kupaca nastojat će osigurati pomoć za bolje i lakše obrazovanje djeci socijalno ugrožene kategorije u školskoj 2022/23 godini. Društveno odgovorna kampanja “Srcem za znanje i ništa manje” realizirat će se u periodu od 15.08. do 15.09.2022. godine. U navedenom periodu, građani će kupovinom u Knjižarama SVJETLOST i kupovinom brendova koje […]

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva Maeci Komitet ministara odobrio je 15. juna „Odluku o odobrenju i produžetku međunarodnih misija 2022“, kojom se za zemlje Zapadnog Balkana izdvaja iznos od 1,5 milion eura za doprinos procesima stabilizacije u regionu i napretku procesa pristupanja EU. Shodno tome, iz ovih sredstava biće sufinansirane[…]