Webinar “Evropski zeleni plan”

Evropski zeleni plan (European Green Deal) je strategija Evropske komisije koja opisuje kako će Evropa do 2050. godine postati prvi klimatski neutralan kontinent. Da bi se to postiglo, predložen je evropski zakon o klimi u kojem su uključeni svi sektori privrede, kao i:

ulaganje u tehnologije koje su prihvatljive po okoliš,

•             podrška industriji da uvodi inovacije,

•             uvođenje čistijih, jeftinijih i zdravijih oblika privatnog i javnog prijevoza,

•             dekarbonizacija energetskog sektora,

•             povećanje energetske efikasnosti zgrada i kućanstava,

•             rad sa partnerima na međunarodnom nivou u cilju poboljšanja globalnih ekoloških standarda.

U planu su navedena potrebna ulaganja i raspoloživi alati finansiranja, te objašnjenja kako osigurati pravednu i inkluzivnu tranziciju.

Pridružite nam na putu prema zelenoj budućnosti učešćem na webinaru “Evropski zeleni plan” koji će se održati u utorak, 09. juna, u 14:00 sati i u trajanju od 90 minuta.

Webinar organizuje Regionalni centar za obrazovanje i informisanje iz održivog razvoja za Jugoistočnu Evropu – REIC u saradnji sa njemačkim Uredom Fondacije Heinrich Böll u Sarajevu.

Webinar je besplatan i organizujemo ga u saradnji sa Heinrich-Böll-Stiftung Sarajevo. Webinar će se realizirati putem Zoom platforme. Potrebno je da se registrujete putem ovog linka: https://zoom.us/meeting/register/tJIlcuuqqTojHNNH6P9EBON3ykPvL4Cbwunc

Očekuju vas zanimljivi govornici i još zanimljivije teme.