Vodič – “Kako pokrenuti vlastiti biznis”, izrađen u okviru projekta “System”

Želite pokrenuti vlastiti biznis? Sve informacije koje vam trebaju, sada možete pronaći na jednom mjestu!

Često čujemo kako bi neko možda i htio da pokrene vlastiti biznis, ali ne može da se odluči, procedure su komplikovane, teško je doći do informacija o tome kako se cijeli proces registracije odvija, koji dokumenti su neophodni i slično. Projekat “Podrška uspostavljanju i unapređenju mehanizama za podršku samozapošljavanju kroz saradnju inovativnih lokalnih zajednica i novih preduzeća u prekograničnom području – System”, pronašao je način da barem djelimično riješi navedene probleme. Kako? Kreiranjem Vodiča “Kako pokrenuti vlastiti biznis”, i to u dva izdanja, jedno za Bosnu i Hercegovinu, i drugo za Srbiju.  

Sam Vodič se ne bavi vrstom biznisa koji želite započeti, već se bavi različitim pitanjima kao što je legislativa kojom se reguliše registracija biznisa i njegovo poslovanje, pravni oblik registracije, priprema dokumentacije, postupak i troškovi registracije biznisa, podnošenje poreske prijave, izrada pečata, otvaranje računa u banci i sve drugo što je važno prilikom pokretanja biznisa.  Dakle, odgovore na sva ključna pitanja koja se javljaju prilikom pokretanja biznisa, možete pronaći u ovom Vodiču. 

I, ono što je najvažnije, Vodič je objavljen u online formatu na web stranicama projektnih partnera, na sljedećim linkovima:

Vodič – Kako pokrenuti vlastiti biznis u BiH

Vodič – Kako pokrenuti vlastiti biznis u Srbiji

Nadamo se da će ovaj Vodič biti od pomoći svima vama koji želite pokrenuti vlastiti biznis, te vam želimo puno uspjeha na tom putu.

Projekat “SYSTEM” implementira Općina Novo Sarajevo sa projektnim partnerima Općinom Ilijaš i Krovnom organizacijom mladih Srbije, a isti je sufinansiran bespovratnim sredstvima Europske unije u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći IPA II kroz Program prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020.

Izvor: lonac.pro