Veliki događaj u Tuzli: Prvi put u historiji se organizira Sabor Bosanaca i Bosanki

U Tuzli će se u utorak, 29. novembra organizirati prvi “Sabor Bosanaca i Bosanki”, gdje će se, kako je saopćeno, Bosanci i Bosanke prvi put u historiji BiH organizovati kao jedno tijelo (Sabor).

Na Saboru će biti usvojena Deklaracija koju je sastavio uvaženi profesor ustavnog prava dr. Francis A. Boyle.

Očekuje se da će se donijeti i platforma te rezolucija bosanske nacije, i to nakon tematskog izlaganja vijećnika/delegata Sabora.

Drugi dio Sabora činit će ustavotvorna skupština Sabora Bosanaca i Bosanki gdje će se izabrati Predsjedništvo i Parlament ovog tijela.

Poziv je stigao uz poruku: “Bosna nije ni srpska, ni hrvatska, a ni bošnjačka. Bosna je Bosanska.”

Među učesnicima će biti dr. Boyle, Dragan Burić, Almir Arnaut, dr. Kadrija Hodžić, dr. Denis Mršić, Sanjin Sinanović, Zijo Ribić, te drugi gosti iz BiH, regije, Evrope i svijeta.

Sabor će se održati u BKC Tuzla, Plava sala, s početkom u 5 do 12 sati.

Izvor: radiosarajevo.ba

Related Posts

Do 10. februara prijave za dodjelu privremenih lokacija za osmomartovsku prodaju

Grad Banja Luka raspisao je Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za prigodnu osmomartovsku prodaju, prema kriterijumu najvišeg iznosa. Predmet dodjele je 20 lokacija na Trgu Krajine, koje će se moći koristiti u periodu od 05. do 09. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju registrovani samostalni preduzetnici sa teritorije grada Banje Luke, koji […]

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme. Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu[…]