Sarajevo Wood Days 8. i 9. decembra u Skenderiji

Drvni klaster Namještaj i drvo sa partnerima organizuje drvno-tehnološku konferenciju Sarajevo Wood Days 8. i 9. decembra u Centru Skenderija.

Taj tradicionalni poslovni događaj, koji će biti organizovan uporedo sa Privrednim sajmom u Skenderiji, obuhvatiće dvije međunarodne poslovne konferencije i to – “Konferenciju o šumarstvu i drvnoj industriji” i “Konferenciju o obnovljivim izvorima energije, zaštiti okoliša i turizmu”, te prateći događaj “Open Business Forum No.1″ – susret privrednika i lokalnih zajednica.

Predstavnici Drvnog klastera Namještaj i drvo i agencije za organizaciju sajmova i događaja EventExpo – Kupujmo i koristimo bosansko-hercegovačko danas su na press konferenciji predstavili programe i ciljeve tih konferencija, te dosadašnji rad i efekte nekoliko značajnih konferencija koje su dosad organizovali.

Predsjednik klastera Dinko Mujkić rekao je da je cilj okupiti vodeće proizvođače u ovoj oblasti, predstavnike vlasti i obrazovnih institucija.

– Asocijacija Namještaj i drvo okuplja proizvođače namještaja i kompanije vezane za drvnu industriju. Na dvodnevnoj konferenciji pored domaćih, očekujemo i naše partnere iz Hrvatske i Slovenije. Cilj nam je praviti kvalitetne, brendirane proizvode, dakle što manje izvoziti sirovinu, a što više finalne kvalitetne proizvode – rekao je Mujkić.

Izvor: ba.ekapija.com

Related Posts

Do 10. februara prijave za dodjelu privremenih lokacija za osmomartovsku prodaju

Grad Banja Luka raspisao je Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za prigodnu osmomartovsku prodaju, prema kriterijumu najvišeg iznosa. Predmet dodjele je 20 lokacija na Trgu Krajine, koje će se moći koristiti u periodu od 05. do 09. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju registrovani samostalni preduzetnici sa teritorije grada Banje Luke, koji […]

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme. Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu[…]