Učenici Koledža u Mostaru organizuju humanitarnu akciju “Bald For a Cause”

Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) u suradnji s učenicima Srednje politehničke škole Mostar, ovog vikenda organiziraju akciju “Bald for a Cause” u svrhu prikupljanja donacija za podršku radu Udruge “Novi Pogled”, te doniranja kose za izradu perika u sklopu projekta “Moja kosa, tvoja kosa”.

Pored cilja prikupljanja pomoći za podršku oboljelim od raka dojke i njihovim porodicama u toku i poslije liječenja, cilj ove inicijative je i podizanje svijesti u zdravoj populaciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju.

Kosa koju će donirati učenici koledža će biti usmjerena Udruženju “Srce za djecu” u Sarajevu i namijenjena za izradu perika u sklopu projekta “Moja kosa, tvoja kosa”.

Ovaj događaj u organizaciji UWC Mostar je održan i prošle godine, te je prikupljeno preko 3000 eura za podršku radu Udruženja “Novi Pogled” u Mostaru.
S ponosom ističemo da se ove godine 40 učenika i učenica Koledža u Mostaru prijavilo da doniraju svoju kosu za projekt “Moja kosa, tvoja kosa”, a događaj je podržan od strane Srednje politehničke škole Mostar, čiji će se učenici i profesori frizerskog smjera pobrinuti za realizaciju aktivnosti šišanja i doniranja kose.

Na ovaj način učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru izražavaju svoju zahvalnost i podršku radu ovih udruženja “Novi Pogled” i “Srce za djecu”.

“Bald for a Cause” se održava u subotu, 18.3.2023. u 14:00 h na šetalištu u Mostaru, a svi oni koji žele podržati ovu inicijativu su dobrodošli da nam se pridruže ili doniraju putem linka https://gogetfunding.com/bald-for-a-cause-uwc-in-mostar/


Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta. S učenicima iz preko 100 država svijeta, Koledž je jedna od najboljih UWC IB škola u svijetu, te inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire.
Koledž svoje učenike educira da cijene različitosti, istovremeno promovirajući jednakost, toleranciju i kritičko razmišljanje, a u novoj školskoj godini dočekuje svoju šesnaestu generaciju učenika iz cijelog svijeta.


Novi Pogled je udruga koja djeluje na području cijele Hercegovine od 2003., sa sjedištem u Mostaru. Misija udruge je psihološka podrška i pomoć oboljelim ženama i njihovim porodicama u toku i poslije liječenja, te podizanje svijesti u zdravoj populaciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju.
Udruga je inicijator mnogih projekata edukacije zdrave populacije, te raznovrsnih oblika pomoći oboljelima i članovima njihovih obitelji.

Izvor: obican.info