Trinaestogodišnji Lazar Mikić iz Prijedora donirao pola metra kose

Lazara Mikića iz Prijedora odlučio je da postane donor vlastite kose. On je primjer i djeci i odraslima, jer je svoju kosu donirao za perike mališanima oboljelim od raka.

Trinaestogodišnji Lazar Mikić puštao je kosu proteklih pet godina. Kaže, to je bila njegova velika želja, a roditelji su ga podržali u tome. Radi duge kose, postao je prepoznatljiv i u školi i na treninzima Fudbalskog kluba Radnik u naselju Urije.

Iako je njegova majka Mirjana frizerka, on je, kaže, sam njegovao svoju kosu. A onda, kada je ona dostigla željenu dužinu, s roditeljima je odlučio da je donira za perike mališana oboljelih od raka.

Lazar ovim gestom želi da bude primjer drugoj djeci, ali i odraslima, u nadi da će i oni učiniti isto.

Nakon pet godina puštanja kose, ovaj trinaestogodišnjak se ošišao pred našim kamerama. Ošišala ga je njegova majka i donirali su više od pola metra Lazareve kose. Lazar je izzetno zadovoljan novom frizurom i ističe da se nije pokajao što se ošišao jer je kosa otišla tamo gdje i treba.

Lazar je srećan, jer je pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija. On, zna da je zdravlje najvažnije, a posebno ga raduje jer će njegov poklon nekom mališanu uljepšati život, pun teških bolničkih iskušenja.

(herceg.tv)

Related Posts

Konferencija “Youth Inspiration Academy” 2022

Dodjelom priznanja “Junak/junakinja svoje zajednice”, edukativnim radionicama i koncertom Amela Ćurića Fondacija tuzlanske zajednice obilježava Međunarodni dan volontera Fondacija tuzlanske zajednice i ove godine povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, organizuje konferenciju Youth Inspiration Academy sa nizom edukativnih radionica usmjerenih na lični razvoj mladih, te njihov društveni i poduzetnički angažman. Na konferenciji, koja se ove godine održava […]

Volontiranje i aktivizam: Put ka uspjehu i izgradnji sebe

Ukoliko ideš u srednju školu ili si adolescent odnosno adolescentica koji ili koja pokušava pronaći svoje mjesto u društvu van škole/fakulteta, onda je ovaj blog baš za tebe! Osoba sam koja je svoje srednjoškolske ali i fakultetske (koji još uvijek traju) dane provodila u raznim vannastavnim aktivnostima i obavezama. Naravno, ta navika se proteže još iz osnovne[…]