Trinaestogodišnji Lazar Mikić iz Prijedora donirao pola metra kose

Lazara Mikića iz Prijedora odlučio je da postane donor vlastite kose. On je primjer i djeci i odraslima, jer je svoju kosu donirao za perike mališanima oboljelim od raka.

Trinaestogodišnji Lazar Mikić puštao je kosu proteklih pet godina. Kaže, to je bila njegova velika želja, a roditelji su ga podržali u tome. Radi duge kose, postao je prepoznatljiv i u školi i na treninzima Fudbalskog kluba Radnik u naselju Urije.

Iako je njegova majka Mirjana frizerka, on je, kaže, sam njegovao svoju kosu. A onda, kada je ona dostigla željenu dužinu, s roditeljima je odlučio da je donira za perike mališana oboljelih od raka.

Lazar ovim gestom želi da bude primjer drugoj djeci, ali i odraslima, u nadi da će i oni učiniti isto.

Nakon pet godina puštanja kose, ovaj trinaestogodišnjak se ošišao pred našim kamerama. Ošišala ga je njegova majka i donirali su više od pola metra Lazareve kose. Lazar je izzetno zadovoljan novom frizurom i ističe da se nije pokajao što se ošišao jer je kosa otišla tamo gdje i treba.

Lazar je srećan, jer je pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija. On, zna da je zdravlje najvažnije, a posebno ga raduje jer će njegov poklon nekom mališanu uljepšati život, pun teških bolničkih iskušenja.

(herceg.tv)

Related Posts

Drugi javni poziv za prijave lokalnih ekoloških akcija

U okviru trogodišnjeg projekta “Misli o prirodi” koji implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) uz potporu Švedske, Udruženje građana Fojničani (UGF), u suradnji i uz podršku općina Maglaj, Usora, Zavidovići i Žepče, raspisuje: Drugi javni poziv za prijave lokalnih ekoloških akcija na području navedenih općina koje pokriva “Eko HUB Maglaj”. U okviru ovog drugog, od ukupno […]

[Bosna i Hercegovina] Otvoren konkurs za program “Fondacija našeg kraja”

Trag fondacija, uz podršku fondacije C.S. Mott i Porticus fondacije, pokreće program “Fondacija našeg kraja – zajednica se pita!” sa ciljem da podstakne osnivanje lokalnih fondacija u Bosni i Hercegovini.  Konkurs “Fondacija našeg kraja” osmišljen je kao inkubator za lokalne fondacije, koji će vam pružiti informacije, mentorstvo, poznanstva, a nakon samostalno prikupljenog prvog fonda, i dodatna finansijska sredstva[…]