Trinaestogodišnji Lazar Mikić iz Prijedora donirao pola metra kose

Lazara Mikića iz Prijedora odlučio je da postane donor vlastite kose. On je primjer i djeci i odraslima, jer je svoju kosu donirao za perike mališanima oboljelim od raka.

Trinaestogodišnji Lazar Mikić puštao je kosu proteklih pet godina. Kaže, to je bila njegova velika želja, a roditelji su ga podržali u tome. Radi duge kose, postao je prepoznatljiv i u školi i na treninzima Fudbalskog kluba Radnik u naselju Urije.

Iako je njegova majka Mirjana frizerka, on je, kaže, sam njegovao svoju kosu. A onda, kada je ona dostigla željenu dužinu, s roditeljima je odlučio da je donira za perike mališana oboljelih od raka.

Lazar ovim gestom želi da bude primjer drugoj djeci, ali i odraslima, u nadi da će i oni učiniti isto.

Nakon pet godina puštanja kose, ovaj trinaestogodišnjak se ošišao pred našim kamerama. Ošišala ga je njegova majka i donirali su više od pola metra Lazareve kose. Lazar je izzetno zadovoljan novom frizurom i ističe da se nije pokajao što se ošišao jer je kosa otišla tamo gdje i treba.

Lazar je srećan, jer je pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija. On, zna da je zdravlje najvažnije, a posebno ga raduje jer će njegov poklon nekom mališanu uljepšati život, pun teških bolničkih iskušenja.

(herceg.tv)

Related Posts

KURS: SQL for Developers

 Da li želiš naučiti različite koncepte interakcije sa bazama podataka, za samo 5 sedmica ???  Tokom kursa „SQL for Developers“, upoznat ćemo Vas sa različitim konceptima korištenja Transact SQL (T-SQL-a) za upite na bazi podataka, incijalno kroz osnovne SELECT upite, pa finalno do kreiranja kompleksne transkacione logike. Na tom putu objasniti ćemo ključne koncepte, demonstrirati sintaksu i […]

Objavljen poziv privatnim preduzećima iz BPK: Kroz tri programa na raspolaganju 200 hiljada KM

Ministarstvo za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde raspisalo je danas javni poziv za odabir korisnika sredstava za finansiranje po “Programu podrške razvoju privatnim preduzećima i poduzetnicima sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2022. godinu.”. Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava, apliciranih putem aplikacione forme za dostavljanje prijedloga projekata i aplikacione forme za dostavljanje zahtjeva, za odabir korisnika sredstava po “Programu[…]