Snaga lokalnog se sastala sa Udruženjem Ruku na srce

Snaga lokalnog je u srijedu 18. novembra virtuelno posjetila Udruženje Ruku na srce. Ovom prilikom smo razgovarali_e sa Azrom i Nusejbom, dvije volonterke  ovog Udruženja.

Ruku na srce je tokom svog desetogodišnjeg rada okupilo i inspirisalo preko 500 volontera i volonterki da usreće druge ljude i izmame osmijehe brojne djece širom BiH, a uskoro slijedi i akcija „Nijedno dijete bez paketića“.

Samo prošle godine Ruku na srce je paketićima usrećilo preko 3000 djece iz cijele BiH. Pratite rad Udruženja Ruku na srce, ali i web stranicu Snagalokalnog.ba gdje ćete uskoro moći pročitati motivirajuću priču o radu ovog Udruženja i vrijednih volontera i volonterki, koji_e uvijek imaju na umu: „Znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali nekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim”.

Related Posts

U “Akciji solidarnosti” banjalučki Crveni krst prikupio 200 paketa hrane

U “Akciji solidarnosti”, koju je organizovao Crveni krst Banjaluka i koja je završena, ukupno je prikupljeno namirnica za 200 paketa koje će u narednim danima podijeliti socijalno ugroženim porodicama i pojedincima koji nisu korisnici Javne kuhinje. “Naši volonteri će narednih dana u banjalučkim mjesnim zajednicama podijeliti pakete socijalno ugroženim porodicama i pojedincima”, kažu iz Crvenog krsta. Kako […]

“Bosonogi dječak” humanista velikog srca

Čovjek velikog srca, predsjednik humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva” i autor knjige “Priča o bosonogom dječaku”. Znate li o kome je riječ? Sigurni smo da znate! U nastavku pogledajte video priču sa Miroslavom Subašićem koji je o teškim iskustvima svog života s ulice napisao knjigu: „Priča o bosonogom dječaku“ Autorka: Nataša Gavur mladibl.com