[REGION] Poziv za učešće u projektu YOUTH VOICE: We Can!

i-dijaspora iz Švicarske zajedno za Udruženjem za brigu i opšta prava djece “Naša djeca” Zenica pozivaju mlade iz Bosne i Hercegovine i iz Švicarske da se prijave na projekat “YOUTH VOICE: We Can!”, upoznaju se sa radom medija, te iskuse rad na jednoj lokalnoj radiostanici.

Ciljevi projekta “YOUTH VOICE: We Can!”

Među glavnim ciljevima navedenog projekta, između ostalog, izdvajaju se:

  • promocija community radija
  • umrežavanje mladih iz Bosne i Hercegovine i Švicarske
  • sticanje teoretskog i praktičnog znanja o radu u medijima
  • kreiranje i emitovanje radijskih emisija
  • poticanje novih suradnji i ideja

Vrijeme i mjesto održavanja projekta

Razmjena mladih će se održati od 31. oktobra do 6. novembra 2021. godine u Zenici. Mladi iz Švicarske i iz BiH će provesti sedam dana u ovom gradu, te će tako imati priliku iskusiti rad na jednoj lokalnoj radiostanici.

Ko se može prijaviti?

Učestvovati na ovom projektu mogu mladi od 18 do 30 godina, iz bilo kojeg grada Bosne i Hercegovine i Švicarske, a koji su zainteresirani za rad medija, kao i za doprinos mladih istim. Radni jezik projekta će biti engleski. Odabir učesnika i učesnica će se vršiti na osnovu ispunjene aplikacije.

Kako se prijaviti?

Prijaviti se možeš OVDJE, najkasnije do 16. septembra 2021. godine, do 15:00 sati.

Troškove hrane i smještaja, kao i putne troškove snosi organizator.

Za sva dodatna pitanja možeš kontaktirati:

azra.ramic@idijaspora.ch – za učesnike i učesnice iz Švicarske i
ena.ndjecaze@yahoo.com – za učesnike i učesnice iz Bosne i Hercegovine.
Projekat i omladinska razmjena su podržani od Agencije za razmjenu i mobilnost mladih iz Švicarske – Movetia.

lonac.pro

Related Posts

Pomozi.ba i „Gospodin“ u humanoj misiji

(Sarajevo, 21. septembar 2021.) Udruženje Pomozi.ba i FK Željezničar povodom 100 godina „Gospodina“ 10. oktobra zajednički organizuju fundraising događaj na stadionu Grbavica. Ovo je ujedno i prvi humanitarno-sportski događaj ove vrste koji organizuje Udruženje Pomozi.ba, a ideja je da stotinu dječaka, za stotinu godina, rođenih 2010. godine iz sarajevskih Škola fudbala, igraju revijalnu utakmicu protiv prvotimaca Željezničara. […]

USAID Turizam – Javni pozivi za dodjelu grantova

Imate registrovanu kompaniju ili djelatnost u sektoru turizma? Imate ideju za proširenje svoje poslovne ponude i asortimana ili novi poslovni poduhvat? ⠀⠀USAID Turizam je objavio javni poziv (APS) za dodjelu grantova. Grantovi će biti dodijeljivani za aktivnosti u sektoru turizma lokalnim neprofitnim i profitnim nevladinim organizacijama, udruženjima i kompanijama registrovanim u BiH. Cilj grantova je podrška aktivnostima[…]