Prijavi se na Akademiju Raise the Bar – besplatni obrazovni program za konobare, bariste i barmene

Raise the Bar je besplatni obrazovni program za konobare, bariste i barmene! 🥃🍸🍾🥂🍹🍷

Ako imaš najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i želiš usavršiti svoje znanje i steći dodatno iskustvo, iskoristi priliku i prijavi se na Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program za konobare, bariste i barmene.

Od ove godine na Akademiju se mogu prijaviti svi zainteresovani konobari, baristi i barmeni iz Bosne i Hercegovine, nezavisno od stepena obrazovanja i radnog statusa. Sve što je potrebno za priliku za učešće u renomiranom programu Coca-Cole HBC jeste da do 15. septembra ispuniš obrazac na stranici AKADEMIJA 

Kad i kako❓

Teorijski dio nastave održava se u Zagrebu, u obrazovnom centru Coca-Cole HBC Hrvatska u Zagrebu, a praktični dio u restoranima i barovima širom Hrvatske. Među pristiglim prijavama stručni tim Coca-Cole i članovi tima Raise the Bar odabraće kandidate koji će ući u uži izbor. Nakon toga slijedi razgovor s kandidatima, a odabrani polaznici će od 18. oktobra do 10. decembra u sklopu teorijske i praktične nastave naučiti najsavremenije tehnike i trendove u ugostiteljstvu.

Šta ću naučiti

Program Akademije Raise the Bar, kreiran je u saradnji s European Bartender School, a obuhvata barski menadžment, istoriju, klasifikaciju, proizvodnju i isprobavanje kategorije jakih alkoholnih pića, likera, piva, vina, kafe i kafenih napitaka. Polaznici će naučiti izraditi vlastite sirupe, likere i shrubove, a upoznaće recepte za čak 88 koktela te brojne druge vještine i znanja nužne za rad i napredovanje u ugostiteljskom sektoru.

Stručnjacima Coca-Cole HBC Hrvatska kao predavači pridružit će se vrhunski stručnjaci iz područja miksologije i jakih alkoholnih pića, vina, kafe, piva i barskog menadžmenta. Među njima su Andrej Čapka, direktor i vlasnik Zmajske pivovare, Ivan Jug, somelijerski prvak Hrvatske, suvlasnik i voditelj restorana Noel te Andrea Klemenčić, menadžerica u hotelijerstvu u odjelima za gastronomiju i restoraterstvo.

Dodatne informacije o Akademiji Raise the Bar možete saznati na raisethebar.hr, a sve novosti pratite na InstagramuFacebooku i LinkedInu.

lonac.pro

Related Posts

Pomozi.ba i „Gospodin“ u humanoj misiji

(Sarajevo, 21. septembar 2021.) Udruženje Pomozi.ba i FK Željezničar povodom 100 godina „Gospodina“ 10. oktobra zajednički organizuju fundraising događaj na stadionu Grbavica. Ovo je ujedno i prvi humanitarno-sportski događaj ove vrste koji organizuje Udruženje Pomozi.ba, a ideja je da stotinu dječaka, za stotinu godina, rođenih 2010. godine iz sarajevskih Škola fudbala, igraju revijalnu utakmicu protiv prvotimaca Željezničara. […]

USAID Turizam – Javni pozivi za dodjelu grantova

Imate registrovanu kompaniju ili djelatnost u sektoru turizma? Imate ideju za proširenje svoje poslovne ponude i asortimana ili novi poslovni poduhvat? ⠀⠀USAID Turizam je objavio javni poziv (APS) za dodjelu grantova. Grantovi će biti dodijeljivani za aktivnosti u sektoru turizma lokalnim neprofitnim i profitnim nevladinim organizacijama, udruženjima i kompanijama registrovanim u BiH. Cilj grantova je podrška aktivnostima[…]