Prilika za besplatno dodatno online podučavanje za sve bh. učenike

Širenje koronavirusa, nadamo se, samo je na kratko zatvorilo obrazovne institucije u Bosni i Hercegovini,  i smjestilo ih u online učionice. Novonastala situacija otežala je rad i učenicima i nastavnicima, zato, u službi javnog besplatnog online obrazovanja, Fondacija budućnosti u BiH, sve svoje kapacitete, do daljnjeg, stavlja na raspolaganje svim nastavnicima, predavačima, studentima i roditeljima kako bi im se olakšalo učenje na daljinu.

Fondacija nudi besplatne konsultacije o digitalnim alatima za online edukaciju za sve nastavnike, kao i stotine sati besplatnog online STEM podučavanja namijenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola. 

Zainteresovani mogu dobiti edukaciju iz matematike, fizike, biologije, hemije, jezika i mnogih drugih predmeta, i to na principu jedan učenik – jedan ekspert. Program je osmišljen kao dodatak postojećim online programima koje nude obrazovne instuticije u BiH i ovim putem učenici mogu dobiti dodatno znanje i pojašnjenja vezana za nastavu.

– Online nastava za razred koji broji 20 i više učenika veliki je izazov za nastavnički kadar, pogotovo jer funkcionira na principu jedan nastavnik za cijeli razred. Zato želimo ponuditi našu pomoć, odnosno,  besplatne dodatne lekcije,  iza kojih stoji stručan kadar iz svih oblasti koje smo naveli. Koronavirus je zatvorio škole, ali nije zaustavio nas da prenesemo znanje na vas – naglasili su iz uprave Fondacije budućnosti u BiH.

Prijavite se ovdje ukoliko ste nastavnik, učenik ili roditelj učenika u osnovnoj ili srednjoj školi.