Prijavite projekte u turizmu za investicijsku konferenciju u okviru Sarajevo Business Foruma

Imate biznis ideju u turizmu? Vlasnik ste investicijskog projekta i tražite strateškog partnera? Želite Vaš investicijski projekat učinit vidljivijim među investitorima?

U okviru ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma, projekt USAID Turizam u saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH organizira investicijsku konferenciju na kojoj će biti prezentirani i promovirani najuspješniji investicijski projekti iz oblasti turizma u BiH, dok će vlasnici projekata imati priliku da se upoznaju s potencijalnim domaćim ili stranim investitorima

Ovim putem Vas pozivamo da nominirate najbolje investicijske projekte u oblasti turizma iz Vaše regije/kantona/grada/općine, koji zadovoljavaju slijedeće kriterije:

  • Projekti su spremni za implementaciju, ukoliko se za iste nađe investitor
  • Projekti imaju neophodnu dokumentaciju, uključujući riješena imovinsko-pravna pitanja, nalaze se u prostorno-planskoj dokumentaciji, imaju potrebne dozvole, itd.
  • Projekti imaju veliki značaj za razvoj turizma u Vašem kantonu/gradu/općini, a mogu biti u vlasništvu javnog ili privatnog sektora.

USAID Turizam će za 10 najboljih investicijskih projekata iz turizma iz BiH omogućiti učešće na Sarajevo Business Forumu,  prezentaciju i promociju te uvezivanje sa značajnim brojem domaćih i inostranih investitora. Najbolji projekti također će biti promovirani i putem Online Investicijskog direktorija na web stranici projekta.

Ukoliko ste zainteresirani za prijavu projekta ili imate dodatna pitanja, molimo da nas kontaktirate na adresu: investicije@turizambih.ba. Rok za prijavu projekata je najkasnije do ponedjeljka 22.4.2024. godine. 

Molimo Vas da poziv proslijedite i zainteresiranim vlasnicima projekata iz javnog i privatnog sektora u vašoj regiji, a koji imaju spremne investicijske projekte u turizmu.

Zajedno kreirajmo nove uspješne poslovne priče u turizmu!

O Sarajevo Business Forumu i Investicijskoj konferenciji

Slijedom nastavka uspješne poslovne saradnje iz prethodnih godina, projekt USAID Turizam je i ove godine važan partner Sarajevo Business Foruma.  Ovogodišnji Forum će biti održan 22. i 23. maja u Sarajevu, pružajući učesnicima jedinstvenu priliku za razmjenu ideja, iskustava i poslovnih mogućnosti. Tokom ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Business Foruma učesnike očekuju inspirativne diskusije, nova partnerstva i podsticajne ideje koje će doprinijeti daljnjem razvoju poslovanja u regiji. 

 USAID Turizam i Privredna/gospodarska komora FBiH će u okviru Sarajevo Business Foruma pozvati i osigurati učešće zainteresiranih domaćih investitora na investicijskoj konferenciji, gdje će vlasnici odabranih projekata imati priliku da predstave svoje projekte i da se povežu sa potencijalnim investitorima.  Stručni evaluacijski tim će analizirati pristigle investicijske projekte, zahtijevati dodatne informacije i dokumentaciju te izvršiti terensku posjetu ukoliko je potrebno. 

O projektu USAID Turizam

Vlada SAD-a putem USAID Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) podržava kompanije s ciljem olakšanog pristupa finansiranju i investicijama, uvezivanja vlasnika investicijskih projekata i investitora, promocije investicijskih projekata, te kontinuiranog ulaganja u razvoj turističkih proizvoda i obogaćivanje ponude domaćeg turizma. Stvaranje novih prilika za kompanije u turizmu predstavlja važan korak kojim će se potaknuti investicije, te otvoriti prostor za značajniji doprinos turizma ekonomskom razvoju BiH.

Ulaganja u sektor turizma i usko povezane aktivnosti ubrzat će ekonomski rast Bosne i Hercegovine i povećati njenu međunarodnu konkurentnost. Turistički lanac vrijednosti povezan je s različitim industrijama kao što su očuvanje okoliša, dobavljanje hrane i higijenskih proizvoda, komunikacije, transport, građevinarstvo i namještaj. Svi ovi sektori u određenoj mjeri ovise o turizmu i njihov rast je uslovljen stepenom uspjeha turističkog sektora.

Izvor: turizambih.ba