MED EDU: Dermatologija (Mostar STEAM Team)

Pridružite nam se na predstojećim praktičnim i zanimljivim radionicama, u okviru besplatnog Mostar STEAM Team programa, kada ćemo govoriti o medicini, tačnije o DERMATOLOGIJI I VENEROLOGIJI, i to na datum:

petak, 19. 04. 2024. 17:30 – 19:30 – Dermatologija, venerologija, estetska i anti-age medicina

Da bismo zavirili u svijet medicinske struke, za realizaciju ove praktične i iznimno važne radionice, pozvali smo uvaženog dr. Kerima Alendara, specijalistu dermatovenerologa (Sarajevo), o čijem bogatom profesionalnom iskustvu možete pročitati u sažetku ispod.

Prijave za učešće treba da pošaljete putem online formulara najkasnije do četvrtka 18. 04. 2024. do 16:00 sati:
https://forms.gle/Bs7Pk2c4d8JMNsBr8

Svim prijavljenim osobama bit će putem e-maila poslana potvrda dan prije radionice, pa stoga molimo da obratite pažnju da unesete tačnu e-mail adresu.

Kratki opis radionice:

Na radionici bit će govora o dermatologiji, venerologiji, dermatohirurgiji, estetskoj i anti-age medicini, te bit će dat praktičan uvid u to šta rade doktori ove specijalizacije, odnosno koje zdravstvene probleme rješavaju.

Dakle, naučit ćemo više o građi i funkciji kože, adekvatnoj zaštiti i njezi kože, prevashodno o zaštitnim faktorima od sunca, (samo)pregledu mladeža, dermatoskopiji, spolno prenosivim bolestima (najčešći HPV virus), itd.

Poseban fokus tokom radionice bit će stavljen na predstavljanje malih dermatoloških uređaja, zahvaljujući čemu će Kutak nakratko postati ogledna sala.

Sve osobe, a posebno u dobi od 15 do 35 godina, su dobrodošle – predznanje nije potrebno, ali je potrebna znatiželja i zainteresovanost za učenje o ovoj temi, kao i prethodna najava putem online formulara, jer je ograničen broj učesnika/ca.
(Podrazumijeva se da ove radionice mogu biti posebno korisne učenicima/a srednjih medicinskih škola i (budućim) studenti(ca)ma medicine i zdravstvene njege, i nadamo se da će dio učesnika/ca upravo imati ovo obrazovno usmjerenje, ali to nije uslov za učešće).

Radujemo se skorašnjem produktivnom druženju u prostorijama Američkog kutka Mostar!

****

Biografija – dr. Kerim Alendar

Dr. Kerim Alendar je specijalista dermatovenerolog. Diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2014. godine. Specijalizirao na Klinici za dermatovenerologiju 2020. godine.

Vlasnik je specijalističke ordinacije za dermatovenerologiju ”Dr. Alendar”.

Aktivni član Evropske asocijacije dermatovenerologa, član Panevropske asocijacije za borbu protiv karcinoma kože Euormelanona za BiH.

Certificirani ljekar za dermatohirurgiju, estetsku i anti-age medicinu.

Izvor: facebook.com