Prijavi se na besplatnu Ljetnu novinarsku radionicu N1

Kao i proteklih osam godina, N1 otvara vrata mladima koji žele upoznati i savladati vještine modernog novinarstva. Ukoliko si student i studentica novinarstva ili drugih srodnih nauka i želiš naučiti osnove novinarskog posla prijavi se na N1 ljetnu radionicu. Konkurs je otvoren do 26. juna.

Ljetna novinarska radionica N1 je projekat osmišljen kako bi mladim i ambicioznim ljudima koji vole novinarstvo imali mogućnost da nauče osnove novinarskog posla na televiziji i digitalnim platformama te steknu neprocjenjivo iskustvo.

Kao društveno odgovoran medij N1 daje priliku polaznicima i polaznicama Ljetne škole da uz vrhunske medijske profesionalce i poznate novinare i novinarke N1 besplatno steknu osnovna znanja iz oblasti televizijskog i online novinarstva.

Kome je namijenjena Ljetna radionica?

Radionica je namjenjena studentima i studenticama novinarstva, ali i drugih društvenih fakulteta kao i diplomiranim novinarima i novinarkama koji nisu imali prilike da se oprobaju u novinarskom poslu.

Cilj radionice

Cilj radionice je da ih iskusni novinari i novinarke N1 pripreme svoje buduće kolege i kolegice za rad na televiziji i digitalnim platformama, da im putem predavanja i praktičnog rada približe novinarski i redakcijski posao, upoznaju ih sa najnovijim trendovima u medijima, sa tehnikom i opremom koju svakodnevno koriste te da ih upute kako da usavrše svoj talenat za pisanje i izražavanje.

Polaznici i polaznice će se oprobati u pisanju vijesti, pravljenju TV priloga za različite emisije, pripremi sadržaja za digitalne platforme i društvene mreže, radit će na temama sa iskusnim timom N1 ići na teren te savladati vještine fotografisanja, ali i snimanja. Zahvaljujući ovoj praksi moći će se upustiti u svijet profesionalnog novinarstva s puno samopouzdanja i vještina koje su im potrebne za uspjeh.

Ovo je ujedno prilika mladima da demonstriraju svoj talenat i ambiciju. Najbolji polaznici imaju priliku da postanu dio internship programa N1. Neki od polaznika Ljetne radionice prethodnih godina danas su stalni članovi N1 tima.

Trajanje radionice

Radionica će trajati 1. jula do 31. jula 2024. Odvijat će se u N1 centru Sarajevo.

Prijave

Ukoliko si zainteresiran i zainteresovana da učiš od najboljih, da ti svoja iskustva prenesu vrhunski profesionalci: Prijave i popunjen formular poslati na e-mail adresu radionica@n1info.com (subject: SARAJEVO), najkasnije do 26. juna 2024. godine.

Više informacija možeš naći na linku.

Izvor: rolify.com