Novi Travnik: Atomsko sklonište postaje tvornica kulture

Nakon nedavno održanog koncerta Atomskog skloništa u novotravničkom atomskom skloništu, ovaj nesvakidašnji prostor u Mjesnoj zajednici Bare mještani i dalje pretvaraju u svojevrsnu tvornicu kulture.

Profit od koncerta iskorišten je za daljnje uređenje atomskog skloništa, kao i organizaciju novih događanja. A upravo tamo svoje radove prezentirali su članovi škole slikanja RadoGost iz Novog Travnika.

Predsjednik MZ  Bare Novi Travnik  Josip Mlakić kazao je kako je prostor ponuđen svim udrugama.

“Ovaj prostor u pravom smislu te riječi živi novi početak. Nakon izložbe Dareta Trobeca i ekstra zanimljivog koncerta Atomskog skloništa, koji je odjeknuo na čitavom Balkanu, danas imamo izložbu slikarske škole RadoGost. Ne stajemo na ovome, pokušavat ćemo i nudimo prostor svim udrugama i ljudima dobre volje, koji mogu unaprijediti kulturni i socijalni život u našem gradu, a posebno u našoj MZ” – rekao je Mlakić.

Pre njegovim riječima, najvažnije je bilo poslati poruku.

“U početku nam nije bio primarni cilj da zaradimo nešto, važno je bilo poslati poruku iz atomskog skloništa. Ne samo ljudima iz Novog Travnika, nego i šire, da se ljudi okrenu prema svojim životnim pričama i da krenu dalje bez opterećenja. Zaradili smo novce s kojima se ne može krenuti u neki jak projekt, to su popravke nekih sitnica koje smo primijetili na koncertu i izložbi. Taj novac ćemo sigurno uložiti u atomsko sklonište, kad bismo imali 100.000 KM imali bismo ih gdje uložiti”- kazao je Mlakić.

Inače, i ova izložba pobudila je interes Novotravničana, pa je atomsko sklonište ponovno bilo puno.

Izvor: federalna.ba