Podrška za djecu obolelu od raka

Udruženje „PIPOL“ je na području Grada Tuzla u protekla dva meseca sprovelo projekat „COWIN-20GETHER (Pobijedimo posljedice pandemije #COVID-19 zajedno), u okviru incijativa za ublažavanje negativnih posledica pandemije COVID-19 na najugroženije kategorije društva.

Jedna od aktivnosti bila je i nedavna poseta ZOO vrtu Bingo, prilikom koje su članovima udruženja „PIPOL“, podeljeni paketi sa sredstvima za održavanje lične i higijene prostora, kao i dodatne količine zaštitnih maski za lice, kako bi se prevenirale i ublažile negativne zdravstvene posledice pandemije COVID-19 na ovu izuzetno osetljivu kategoriju društva. Ranije, u okviru ovog projekta, izvršena je i nabavka školske opreme i školskog probora za četrdest korisnika, podeljeni su repromaterijali za kućni uzgoj gljiva, zaštitne maske za lice i foto knjige sa motivišućim porukama.

Pored toga, realizovane su edukativne, okupacione i rekrativne aktivnosti sa ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih, zdravstvenih i socijalnih posledica pandemije COVID-19.

Izvor: https://givingbalkans.org/bih/content/davanja-akcije-donacije-za-decu