Podrška za djecu obolelu od raka

Udruženje „PIPOL“ je na području Grada Tuzla u protekla dva meseca sprovelo projekat „COWIN-20GETHER (Pobijedimo posljedice pandemije #COVID-19 zajedno), u okviru incijativa za ublažavanje negativnih posledica pandemije COVID-19 na najugroženije kategorije društva.

Jedna od aktivnosti bila je i nedavna poseta ZOO vrtu Bingo, prilikom koje su članovima udruženja „PIPOL“, podeljeni paketi sa sredstvima za održavanje lične i higijene prostora, kao i dodatne količine zaštitnih maski za lice, kako bi se prevenirale i ublažile negativne zdravstvene posledice pandemije COVID-19 na ovu izuzetno osetljivu kategoriju društva. Ranije, u okviru ovog projekta, izvršena je i nabavka školske opreme i školskog probora za četrdest korisnika, podeljeni su repromaterijali za kućni uzgoj gljiva, zaštitne maske za lice i foto knjige sa motivišućim porukama.

Pored toga, realizovane su edukativne, okupacione i rekrativne aktivnosti sa ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih, zdravstvenih i socijalnih posledica pandemije COVID-19.

Izvor: https://givingbalkans.org/bih/content/davanja-akcije-donacije-za-decu

Related Posts

Dodjela sredstava za građanske inicijative: 50.000 KM za 21 projekat u TK

Građani rade na rješenju problema u svojim zajednicama Komisija razmatrala veliki broj aplikacija – podrška će biti pružena najinovativnijim idejama                 Fondacija tuzlanske zajednice sutra će između 09:00-14:00 sati u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ potpisati ugovore sa predstavnicima organizacija civilnog društva za realizaciju lokalnih inicijativa. Za realizaciju 21 građanske inicijative obezbijeđeno je 50.000 KM iz Fonda Volim svoj […]

Šta sve mogu, šta sve znam? – otkrij svoje potencijale kroz ciklus radionica!

Ukoliko imaš između 16 i 20 godina, radoznao/la si i voliš saznavati i učiti nove stvari prijavi se na ciklus radionica “Šta sve mogu, šta sve znam?”, savladaj nove vještine, otkrij svoje potencijale i talente. RADIONICA 1: AKO JE TREMA, NIJE LAV – POBIJEDI STRAH I PREZENTIRAJ ponedjeljak, 25. januar 2021. (13.00-16.30) Glasofobija ili strah od javnog govora visoko[…]