Podrška za djecu obolelu od raka

Udruženje „PIPOL“ je na području Grada Tuzla u protekla dva meseca sprovelo projekat „COWIN-20GETHER (Pobijedimo posljedice pandemije #COVID-19 zajedno), u okviru incijativa za ublažavanje negativnih posledica pandemije COVID-19 na najugroženije kategorije društva.

Jedna od aktivnosti bila je i nedavna poseta ZOO vrtu Bingo, prilikom koje su članovima udruženja „PIPOL“, podeljeni paketi sa sredstvima za održavanje lične i higijene prostora, kao i dodatne količine zaštitnih maski za lice, kako bi se prevenirale i ublažile negativne zdravstvene posledice pandemije COVID-19 na ovu izuzetno osetljivu kategoriju društva. Ranije, u okviru ovog projekta, izvršena je i nabavka školske opreme i školskog probora za četrdest korisnika, podeljeni su repromaterijali za kućni uzgoj gljiva, zaštitne maske za lice i foto knjige sa motivišućim porukama.

Pored toga, realizovane su edukativne, okupacione i rekrativne aktivnosti sa ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih, zdravstvenih i socijalnih posledica pandemije COVID-19.

Izvor: https://givingbalkans.org/bih/content/davanja-akcije-donacije-za-decu

Related Posts

Udruženje „Ruku na srce“: U City Pub-u sinoć uz grupu Dernex obilježen Međunarodni dan volontera

Sinoć je u sarajevskom City Pub-u povodom Međunarodnog dana volontera održana humanitarna svirka grupe Dernex, a u sklopu akcije „Nijedno dijete bez paketića“. Humanitarnom svirkom, Udruženje „Ruku na srce“ slavilo je sve dosadašnje uspjehe koji ne bi bili mogući bez velikog zalaganja i rada volonterki i volontera Udruženja. Također, posjetioci su dolaskom na svirku podržati našu zimsku […]

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT proslavio uspjehe ostvarene kroz 2022. godinu

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT pod nazivom “Ready, Steady, CHANGE“, je simbolično organiziran 5.12.2022. na Međunarodni dan volontera, s ciljem da promovira uspješne priče kroz aktivnosti omladinskih lidera, omladinskih političkih lidera i službenika za mlade u protekloj godini. Događaj je okupio preko 100 mladih i predstavnika različitih institucija koje rade i brinu o mladima, kako[…]