Jusuf Nurkić donirao hranu za pse

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i NBA igrač Jusuf Nurkić je donirao hranu za pse namijenjenu Udruženju “Nirina” iz Tuzle.

Udruženje Nirina se već godinama na volonterskoj osnovi brinu o napuštenim psima koju su smješteni u tuzlanskom azilu. Nurkić je donirao 3,6 tona hrane za pse smještene u azilu. Iz ovog tuzlanskog udruženja su saopštili kako su zahvalni Nurkiću na donaciji, ali i prepoznavanju njihovog rada.

Nurkić nerijetko pokazje svoju humanost, nedavno je odlučio kupiti kuću za porodicu Memišević. Majka Jasmina je prije 10 godina stala na minu i ostala bez noge. Svakodnevno se brine za 11-godišnjeg sina Adina koji je srčani bolesnik. Otac Edvin radi na dnevnice kako bi obezbjedio sredstva barem za hranu.

Organizacija Pomozi.ba objavila je da ih je Nurkić kontaktirao sa željom da im kupi kuću.

“Sve se odigralo veoma brzo i porodica je već početkom ove sedmice dobila ključeve svog novog doma. Inače, Jusuf je prijatelj naše organizacije, a osoba je koja pomaže više tajno nego javno, ali s vremena na vrijeme uspijemo ga nagovoriti da neko njegovo dobro djelo i objavimo, prije svega kako bi se i drugi ponukali da čine dobro, svako u zavisnosti od svojih mogućnosti”, poručili su tada iz Pomozi.ba.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za […]

#MOBA porodica predstavlja Maju Bojanić iz Dervente

Postala je svjesna koliko volonterstvo znači za samu osobu i koliko je može promijeniti u pozitivnom smislu #MOBA porodicu  čini mreža Omladinskih banaka iz 52 opštine/općine/grada širom Bosne i Hercegovine u kojoj se razvijaju prijateljstva, usavršavaju lične vještine i doprinosi zajednici. Omladinske banke vjeruju da su mladi sadašnjost, a ne samo budućnost i znaju da se mladi mogu razvijati[…]