Jusuf Nurkić donirao hranu za pse

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i NBA igrač Jusuf Nurkić je donirao hranu za pse namijenjenu Udruženju “Nirina” iz Tuzle.

Udruženje Nirina se već godinama na volonterskoj osnovi brinu o napuštenim psima koju su smješteni u tuzlanskom azilu. Nurkić je donirao 3,6 tona hrane za pse smještene u azilu. Iz ovog tuzlanskog udruženja su saopštili kako su zahvalni Nurkiću na donaciji, ali i prepoznavanju njihovog rada.

Nurkić nerijetko pokazje svoju humanost, nedavno je odlučio kupiti kuću za porodicu Memišević. Majka Jasmina je prije 10 godina stala na minu i ostala bez noge. Svakodnevno se brine za 11-godišnjeg sina Adina koji je srčani bolesnik. Otac Edvin radi na dnevnice kako bi obezbjedio sredstva barem za hranu.

Organizacija Pomozi.ba objavila je da ih je Nurkić kontaktirao sa željom da im kupi kuću.

“Sve se odigralo veoma brzo i porodica je već početkom ove sedmice dobila ključeve svog novog doma. Inače, Jusuf je prijatelj naše organizacije, a osoba je koja pomaže više tajno nego javno, ali s vremena na vrijeme uspijemo ga nagovoriti da neko njegovo dobro djelo i objavimo, prije svega kako bi se i drugi ponukali da čine dobro, svako u zavisnosti od svojih mogućnosti”, poručili su tada iz Pomozi.ba.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Related Posts

Udruženje „Ruku na srce“: U City Pub-u sinoć uz grupu Dernex obilježen Međunarodni dan volontera

Sinoć je u sarajevskom City Pub-u povodom Međunarodnog dana volontera održana humanitarna svirka grupe Dernex, a u sklopu akcije „Nijedno dijete bez paketića“. Humanitarnom svirkom, Udruženje „Ruku na srce“ slavilo je sve dosadašnje uspjehe koji ne bi bili mogući bez velikog zalaganja i rada volonterki i volontera Udruženja. Također, posjetioci su dolaskom na svirku podržati našu zimsku […]

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT proslavio uspjehe ostvarene kroz 2022. godinu

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT pod nazivom “Ready, Steady, CHANGE“, je simbolično organiziran 5.12.2022. na Međunarodni dan volontera, s ciljem da promovira uspješne priče kroz aktivnosti omladinskih lidera, omladinskih političkih lidera i službenika za mlade u protekloj godini. Događaj je okupio preko 100 mladih i predstavnika različitih institucija koje rade i brinu o mladima, kako[…]