Jusuf Nurkić donirao hranu za pse

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i NBA igrač Jusuf Nurkić je donirao hranu za pse namijenjenu Udruženju “Nirina” iz Tuzle.

Udruženje Nirina se već godinama na volonterskoj osnovi brinu o napuštenim psima koju su smješteni u tuzlanskom azilu. Nurkić je donirao 3,6 tona hrane za pse smještene u azilu. Iz ovog tuzlanskog udruženja su saopštili kako su zahvalni Nurkiću na donaciji, ali i prepoznavanju njihovog rada.

Nurkić nerijetko pokazje svoju humanost, nedavno je odlučio kupiti kuću za porodicu Memišević. Majka Jasmina je prije 10 godina stala na minu i ostala bez noge. Svakodnevno se brine za 11-godišnjeg sina Adina koji je srčani bolesnik. Otac Edvin radi na dnevnice kako bi obezbjedio sredstva barem za hranu.

Organizacija Pomozi.ba objavila je da ih je Nurkić kontaktirao sa željom da im kupi kuću.

“Sve se odigralo veoma brzo i porodica je već početkom ove sedmice dobila ključeve svog novog doma. Inače, Jusuf je prijatelj naše organizacije, a osoba je koja pomaže više tajno nego javno, ali s vremena na vrijeme uspijemo ga nagovoriti da neko njegovo dobro djelo i objavimo, prije svega kako bi se i drugi ponukali da čine dobro, svako u zavisnosti od svojih mogućnosti”, poručili su tada iz Pomozi.ba.

Izvor: Radiosarajevo.ba