BiH daruje 2019 – online prezentacija izvještaja o stanju filantropije u Bosni i Hercegovini

U četvrtak, 12. novembra, zajedno sa Fondacije tuzlanske zajednice i Catalyst predstavit će godišnji izvještaj “BiH daruje 2019”, o tome kako su građani i kompanije u Bosni i Hercegovini podržali opće dobro u prethodnoj godini.

Pored toga, razgovarat će se o filantropskom odgovoru na krizu COVID-19 u BiH, s predviđanjima kako će filantropska 2021. godina izgledati u Bosni i Hercegovini.

O stanju filantropije u BiH razgovarat će:

Zorana Brozović, analitičarka podataka o filantropiji, Catalyst Balkans,

Jasna Jašarević, direktorica Fondacije zajednice Tuzla.

Prijavite se za webinar koji se održava u četvrtak, 12. novembra od 10 sati.

Učesnici će dobiti link za učešće sat vremena prije događaja, a prijaviti se možete putem ovog linka.

Dok čekate webinar, pogledajte kompletne nalaze istraživanja BiH daruje 2019, ili se registrirajte na platformi Giving Balkans i uđite dublje u podatke o donacijama u Bosni i Hercegovini.

Izvor: https://givingbalkans.org/bih/content/webinar-bih-daruje-2019-catalyst-ftz-stanje-filantropije-bih

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za […]

#MOBA porodica predstavlja Maju Bojanić iz Dervente

Postala je svjesna koliko volonterstvo znači za samu osobu i koliko je može promijeniti u pozitivnom smislu #MOBA porodicu  čini mreža Omladinskih banaka iz 52 opštine/općine/grada širom Bosne i Hercegovine u kojoj se razvijaju prijateljstva, usavršavaju lične vještine i doprinosi zajednici. Omladinske banke vjeruju da su mladi sadašnjost, a ne samo budućnost i znaju da se mladi mogu razvijati[…]