BiH daruje 2019 – online prezentacija izvještaja o stanju filantropije u Bosni i Hercegovini

U četvrtak, 12. novembra, zajedno sa Fondacije tuzlanske zajednice i Catalyst predstavit će godišnji izvještaj “BiH daruje 2019”, o tome kako su građani i kompanije u Bosni i Hercegovini podržali opće dobro u prethodnoj godini.

Pored toga, razgovarat će se o filantropskom odgovoru na krizu COVID-19 u BiH, s predviđanjima kako će filantropska 2021. godina izgledati u Bosni i Hercegovini.

O stanju filantropije u BiH razgovarat će:

Zorana Brozović, analitičarka podataka o filantropiji, Catalyst Balkans,

Jasna Jašarević, direktorica Fondacije zajednice Tuzla.

Prijavite se za webinar koji se održava u četvrtak, 12. novembra od 10 sati.

Učesnici će dobiti link za učešće sat vremena prije događaja, a prijaviti se možete putem ovog linka.

Dok čekate webinar, pogledajte kompletne nalaze istraživanja BiH daruje 2019, ili se registrirajte na platformi Giving Balkans i uđite dublje u podatke o donacijama u Bosni i Hercegovini.

Izvor: https://givingbalkans.org/bih/content/webinar-bih-daruje-2019-catalyst-ftz-stanje-filantropije-bih

Related Posts

Udruženje „Ruku na srce“: U City Pub-u sinoć uz grupu Dernex obilježen Međunarodni dan volontera

Sinoć je u sarajevskom City Pub-u povodom Međunarodnog dana volontera održana humanitarna svirka grupe Dernex, a u sklopu akcije „Nijedno dijete bez paketića“. Humanitarnom svirkom, Udruženje „Ruku na srce“ slavilo je sve dosadašnje uspjehe koji ne bi bili mogući bez velikog zalaganja i rada volonterki i volontera Udruženja. Također, posjetioci su dolaskom na svirku podržati našu zimsku […]

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT proslavio uspjehe ostvarene kroz 2022. godinu

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT pod nazivom “Ready, Steady, CHANGE“, je simbolično organiziran 5.12.2022. na Međunarodni dan volontera, s ciljem da promovira uspješne priče kroz aktivnosti omladinskih lidera, omladinskih političkih lidera i službenika za mlade u protekloj godini. Događaj je okupio preko 100 mladih i predstavnika različitih institucija koje rade i brinu o mladima, kako[…]