Podrška Grawe osiguranja SOS Dječijim selima BiH

Kompanija Grawe osiguranje, u prisustvu ambasadorice Austrije u BiH dr Ulrike Hartmann, uručila je u oktobru donaciju u vrednosti od deset hiljada KM SOS Dječijim selima BiH. Već sedmu godinu Grawe osiguranje pruža podršku SOS Dječijim selima BiH, a ni ove godine, koja je donela izazove mnogim kompanijama, pomoć nije izostala.

„Covid19 je direktno uticao na smanjenje rasta tržišta osiguranja, uz indirektno povećavanje troškova poslovanja. No uprkos tome, GRAWE osiguranje spada u rijetke kompanije koje nisu otpuštale zaposlenike već smo, naprotiv, motivirali zaposlenike adekvatnom preraspodjelom rada od kuće, online radom i sl. Dodatno smo podržali projekat „Odmori u BiH“ vaučerima za zaposlenike, ali i sretne građane. Klijentima Grawe osiguranja smo omogućili odgođeno plaćanje dugoročnih ugovora, ali i osnažili komunikaciju i servis u pogledu rješavanja odštetnih zahtjeva i ponuda osiguranja. Ni društvenu odgovornost nismo zapostavili, čak smo značajna sredstva preusmjerili zdravstvenim ustanovama, školama i ostalim institucijama, za borbu protiv koronavirusa. Donacije za socijalno ugrožene kategorije smo također pojačali, a ovom prigodom smo zajedno sa ambasadoricom Austrije u BiH uručili donaciju za SOS Dječija sela BiH.“ istakao je predsjednik Uprave kompanije Grawe osiguranje d.d. Fikret Hodžić.

Ček donacije ispred Organizacije preuzela je nacionalna direktorica Mirela Gruenther-Đečević.

„Znamo da situacija izazvana pandemijom nije bila povoljna za mnoge kompanije u BiH, stoga još više cijenimo vrijednu donaciju Grawe osiguranja. Godinama su uz nas i pružaju podršku misiji SOS Dječijih sela BiH. Zahvalni smo što ni u ovim teškim vremena njihova podrška nije izostala.“, kazala je nacionalna direktorica Mirela Gruenther-Đečević.

Tokom sastanka predstavnici SOS Dječijih sela BiH i Grawe osiguranja razgovarali su sa ambasadoricom Austrije o projektima koje podržava Austrijska privredna komora, ali i pomoći kompanijama, koja je od velikog značaja ne samo za zaposlenike, nego i građane BiH, jer su dokaz dobre saradnje na daljem jačanju povjerenja u osiguravajući sektor i stabilnosti koju pružaju građanima BiH.

Ambasadorica Austrije u BiH nedavno je i posjetila SOS Dječije selo u Sarajevu, te tom prilikom najavila nastavak podrške Organizaciji u daljem radu.

Izvor: https://www.sos-ds.ba/novosti/urucenju-donacije-grawe-osiguranja-sos-djecijim-selima-bih-prisustvovala-i-ambasadorica-austrije-u-bih/?fbclid=IwAR21cd-KIQwBBxrDiUffpcPQ9BGicRO3EML3pAfAUdYzieqpztDD40qkayM