Telemach BiH obradovao štićenike Doma za nezbrinutu decu u Zenici

Kompanija Telemach, koja je u vlasništvu United Grupe obilježila je svoju prvu deceniju uspešnog poslovanja u Bosni i Hercegovini donacijom kutka za zabavu i razonodu Domu za nezbrinutu decu “Dom-porodica” u Zenici.

Štićenici Doma moći će zahvaljujući najsavremenijim internet vezama da pristupe edukativnim sadržajima, steknu nova znanja, povežu se sa prijateljima, slušaju omiljenu muziku ili igraju najdraže igrice.Pored donacije uređaja, kompanija će štićenicima Doma pružiti svoje najsavremenije usluge potpuno besplatno.

JU “Dom-porodica” u Zenici postoji već 60 godina i u njemu se brine o deci i mladima do 18 godina bez roditeljskog staranja, kao i o deci sa smetnjama u razvoju.

Izvor: https://givingbalkans.org/bih/content/davanja-akcije-donacije-za-decu

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za […]

#MOBA porodica predstavlja Maju Bojanić iz Dervente

Postala je svjesna koliko volonterstvo znači za samu osobu i koliko je može promijeniti u pozitivnom smislu #MOBA porodicu  čini mreža Omladinskih banaka iz 52 opštine/općine/grada širom Bosne i Hercegovine u kojoj se razvijaju prijateljstva, usavršavaju lične vještine i doprinosi zajednici. Omladinske banke vjeruju da su mladi sadašnjost, a ne samo budućnost i znaju da se mladi mogu razvijati[…]