Podrška stanovnicima BiH i njihovim nastojanjima da suzbiju pandemiju COVID-19.

Nastavlja se naša podrška stanovnicima BiH i njihovim nastojanjima da suzbiju pandemiju COVID-19. Danas su zamjenica šefa misije Ambasade SAD-a u Sarajevu, Ellen Germain i komandant NATO Bosnia and Herzegovina, brigadni general Eric Folkestad uručili vrijednu donaciju Domu zdravlja Pale.

Ova donacija pomoći će zdravstvenim radnicima da pruže najbolju pomoć građanima Bosne i Hercegovine u ovim teškim vremenima.

Ovo je samo jedna od niza donacija koje su Sjedinjene Američke Države, u svojstvu NATO saveznice, donirale građanima BiH od početka pandemije COVID-19. NATO Savez će nastaviti pružati aktivnu podršku Bosni i Hercegovini, uključujući i u teškim vremenima kakva su ova.

U BiH i širom svijeta, NATO saveznici i partneri nastavljaju pružati pomoć jedni drugima u ovim izazovnim vremenima.

Od početka krize, Sjedinjene Države i Savez donirali su tone zaliha u brojim isporukama pomoći, kao odgovor na zahtjev koji je #BiH dostavila NATO Euroatlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe.

Saznaj više: https://www.facebook.com/84175439430/posts/10158785934549431/

Related Posts

“Bosonogi dječak” humanista velikog srca

Čovjek velikog srca, predsjednik humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva” i autor knjige “Priča o bosonogom dječaku”. Znate li o kome je riječ? Sigurni smo da znate! U nastavku pogledajte video priču sa Miroslavom Subašićem koji je o teškim iskustvima svog života s ulice napisao knjigu: „Priča o bosonogom dječaku“.https://www.youtube.com/embed/OF-3o5sUFI0?feature=oembed Autorka: Nataša Gavur mladibl.com

EU4Tech PoC: Novi poziv za inovativne ideje

Nastavljajući raditi na svojoj misiji pružanja podrške razvoju inovativnih poslovnih ideja, INTERA Tehnološki Park ostaje uključena u regionalne i europske inicijative kroz koje timovi i poduzeća mogu dobiti značajnu podršku u ranim fazama razvoja svojih ideja. Jedna od takvih inicijativa je i projekt EU4Tech PoC čiji je glavni cilj pružiti timovima tehničku podršku kako bi, prije izlaska na tržište,[…]