Jajce: Humanitarna akcija za socijalno ugroženu djecu

Da humanost nastavlja da živi u srcima dobrih ljudi i u ovim teškim vremenima uzrokovanim pandemijom virusa COVID-19 , pokazuju dvije mlade djevojke iz Jajca, Anamarija Rajić i njena sugrađanka Sara Velaga.

Ove dvije djevojke pokrenule su humanitarnu akciju u svom gradu, sa željom da podstaknu druge na humanost i obraduju u mjesecu darivanja, svoje male sugrađane koji su uskraćeni za mogućnost dječije radosti zbog socijalnog statusa.

Ovim putem Anamarija i Sara, upućuju apel svojim sugrađanima-kama, te pozivaju sve roditelje ili poznanike koji u svom okruženju imaju nekoga ko je u potrebi da se jave na facebook grupu „Humanitarna akcija Male ruke“, ali i na lične profile Anamarija Rajić i Sara Velaga.

Na ovaj način mogu se javiti i svi oni koji mogu i žele donirati paketiće ili stvari kao što su školski pribor, kape, zimska oprema, prehrambeni i higijenski proizvodi.

Napominjemo da novac ne primamo i da u ovoj akciji nikakav profit nije poenta, već razmjena dobrog, koje se dobrim vraća, poručuju Anamarija i Sara!

Related Posts

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog / Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA) Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Bihaća da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. decembra 2022. godine […]

Svi na skijanje – besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela!

Ovom kampanjom kao zajedničkom inicijativom NLB Banke, KJP ”ZOI'84” OCS i Mastercard-a, a u saradnji sa SOS Dječjim selima u BiH planiramo omogućiti besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela I ove zimske sezone NLB Banka Sarajevo je u suradnji sa Olimpijskim centrom Bjelašnica pripremila pogodnosti za sve skijaše korisnike NLB Mastercard® kartica, ali i posebne pogodnosti[…]