Jajce: Humanitarna akcija za socijalno ugroženu djecu

Da humanost nastavlja da živi u srcima dobrih ljudi i u ovim teškim vremenima uzrokovanim pandemijom virusa COVID-19 , pokazuju dvije mlade djevojke iz Jajca, Anamarija Rajić i njena sugrađanka Sara Velaga.

Ove dvije djevojke pokrenule su humanitarnu akciju u svom gradu, sa željom da podstaknu druge na humanost i obraduju u mjesecu darivanja, svoje male sugrađane koji su uskraćeni za mogućnost dječije radosti zbog socijalnog statusa.

Ovim putem Anamarija i Sara, upućuju apel svojim sugrađanima-kama, te pozivaju sve roditelje ili poznanike koji u svom okruženju imaju nekoga ko je u potrebi da se jave na facebook grupu „Humanitarna akcija Male ruke“, ali i na lične profile Anamarija Rajić i Sara Velaga.

Na ovaj način mogu se javiti i svi oni koji mogu i žele donirati paketiće ili stvari kao što su školski pribor, kape, zimska oprema, prehrambeni i higijenski proizvodi.

Napominjemo da novac ne primamo i da u ovoj akciji nikakav profit nije poenta, već razmjena dobrog, koje se dobrim vraća, poručuju Anamarija i Sara!

Related Posts

Poziv za podnošenje prijedloga projekata: „Jačanje uloge lokalnih zajednica / Mjesne zajednice (MZ) u Bosni i Hercegovini 2. faza“

Obavještavamo vas da je projekat „Jačanje uloge lokalnih zajednica / Mjesne zajednice (MZ) u Bosni i Hercegovini 2. faza“ objavio poziv za podnošenje prijedloga projekata. Ovaj poziv za podnošenje prijedloga projekata (CFP) posebno je povezan i treba biti podnesen pod UNDP-ovim BIH10 / 00097541 – „Jačanje uloga lokalnih zajednica / Mjesne zajednice (MZ) u Bosni i Hercegovini […]

Staklena šetnica na Fortici nova turistička atrakcija Mostara (VIDEO)

Šetnica sa staklenim podom na Fortici nova je turistička atrakcija Mostara, čije se službeno otvaranje očekuje na proljeće ove godine Visoka oko 15 metara nad obroncima Fortice, prostora za šetnju dugog oko 35 metara, obogatit će turističku ponudu grada na Neretvi te pružiti sasvim nove doživljaje posjetiteljima. Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara inicijator je projekta staklene šetnice, koji je uslijedio[…]