Jajce: Humanitarna akcija za socijalno ugroženu djecu

Da humanost nastavlja da živi u srcima dobrih ljudi i u ovim teškim vremenima uzrokovanim pandemijom virusa COVID-19 , pokazuju dvije mlade djevojke iz Jajca, Anamarija Rajić i njena sugrađanka Sara Velaga.

Ove dvije djevojke pokrenule su humanitarnu akciju u svom gradu, sa željom da podstaknu druge na humanost i obraduju u mjesecu darivanja, svoje male sugrađane koji su uskraćeni za mogućnost dječije radosti zbog socijalnog statusa.

Ovim putem Anamarija i Sara, upućuju apel svojim sugrađanima-kama, te pozivaju sve roditelje ili poznanike koji u svom okruženju imaju nekoga ko je u potrebi da se jave na facebook grupu „Humanitarna akcija Male ruke“, ali i na lične profile Anamarija Rajić i Sara Velaga.

Na ovaj način mogu se javiti i svi oni koji mogu i žele donirati paketiće ili stvari kao što su školski pribor, kape, zimska oprema, prehrambeni i higijenski proizvodi.

Napominjemo da novac ne primamo i da u ovoj akciji nikakav profit nije poenta, već razmjena dobrog, koje se dobrim vraća, poručuju Anamarija i Sara!