„Kreiranje zelenih politika na lokalnom nivou“

SAOPŠTENJE MEDIJIMA I POZIV NA PRESS KONFERENCIJU

FORUM DISKUSIJA:
Kreiranje zelenih politika na lokalnom nivou

DATUM: 12.12.2020.
TERMIN ZA PRESS KONFERENCIJU: 14:30h
LOKACIJA: Atelje Ismet Mujezinović, Tuzla

Poštovani/e,

Ekološki forum „Kreiranje zelenih politika na lokalnom nivou“ realizuje se u sklopu projekta „Ekološka mobilizacija mjesnih zajednica Grada Tuzle“ koji je finansiran iz budžeta Grada Tuzle i Programa za razvoj zajednica kojeg MAZ implementira u partnerstvu sa Fondacijom tuzlanske zajednice.  Partneri u organizaciji foruma su Fondacija tuzlanske zajednice, Centar za ekologiju i energiju i Centar za kulturu Tuzla.

Učesnici forum diskusije su predstavnici političkih stranaka koje će na osnovu rezultata Lokalnih izbora 2020. godine dobile mandat za participiranje u Gradskom vijeću Grada Tuzle i predstavnici civilnog sektora. Moderator foruma je Ermin Avdić, Generalni sekretar Mreže aktivnih zajednica, a učesnici su:

  1. Admir Čavalić – Stranka za Bosnu i Hercegovinu
  2. Srećko Škrobić – Platforma za progres
  3. Omer Berbić – Naša stranka
  4. Vedran Stuhli – Stranka demokratske akcije
  5. Alen Kapidžić – Socijaldemokratska partija BiH
  6. Denis Bećirević – Socijaldemokrate BiH
  7. Džemila Agić- Centar za ekologiju i energiju Tuzla
  8. Amela Delić – viša asistentica na odsjeku Žurnalistika Filozofskog fakulteta UNTZ

Učesnici foruma će raspravljati o ekološkim prioritetima Grada Tuzle, mogućnostima saradnje između javnog i civilnog sektora u cilju rješavanja istih, te modelima kreiranja zelene politike koja dugoročno osigurava angažman svih aktera unutar zajednice radi poboljšanja ekološke slike Grada.

Forum će građani Grada Tuzle moći pratiti putem Live stream-a na Facebook stranici Mreža aktivnih zajednica MAZ ( https://www.facebook.com/FTZ.MAZ ) u subotu 12.12.2020. sa početkom od 13h.

Srdačan pozdrav, 

Ermin Avdić
Generalni sekretar MAZ

Related Posts

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog / Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA) Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Bihaća da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. decembra 2022. godine […]

Svi na skijanje – besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela!

Ovom kampanjom kao zajedničkom inicijativom NLB Banke, KJP ”ZOI'84” OCS i Mastercard-a, a u saradnji sa SOS Dječjim selima u BiH planiramo omogućiti besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela I ove zimske sezone NLB Banka Sarajevo je u suradnji sa Olimpijskim centrom Bjelašnica pripremila pogodnosti za sve skijaše korisnike NLB Mastercard® kartica, ali i posebne pogodnosti[…]