„Kreiranje zelenih politika na lokalnom nivou“

SAOPŠTENJE MEDIJIMA I POZIV NA PRESS KONFERENCIJU

FORUM DISKUSIJA:
Kreiranje zelenih politika na lokalnom nivou

DATUM: 12.12.2020.
TERMIN ZA PRESS KONFERENCIJU: 14:30h
LOKACIJA: Atelje Ismet Mujezinović, Tuzla

Poštovani/e,

Ekološki forum „Kreiranje zelenih politika na lokalnom nivou“ realizuje se u sklopu projekta „Ekološka mobilizacija mjesnih zajednica Grada Tuzle“ koji je finansiran iz budžeta Grada Tuzle i Programa za razvoj zajednica kojeg MAZ implementira u partnerstvu sa Fondacijom tuzlanske zajednice.  Partneri u organizaciji foruma su Fondacija tuzlanske zajednice, Centar za ekologiju i energiju i Centar za kulturu Tuzla.

Učesnici forum diskusije su predstavnici političkih stranaka koje će na osnovu rezultata Lokalnih izbora 2020. godine dobile mandat za participiranje u Gradskom vijeću Grada Tuzle i predstavnici civilnog sektora. Moderator foruma je Ermin Avdić, Generalni sekretar Mreže aktivnih zajednica, a učesnici su:

  1. Admir Čavalić – Stranka za Bosnu i Hercegovinu
  2. Srećko Škrobić – Platforma za progres
  3. Omer Berbić – Naša stranka
  4. Vedran Stuhli – Stranka demokratske akcije
  5. Alen Kapidžić – Socijaldemokratska partija BiH
  6. Denis Bećirević – Socijaldemokrate BiH
  7. Džemila Agić- Centar za ekologiju i energiju Tuzla
  8. Amela Delić – viša asistentica na odsjeku Žurnalistika Filozofskog fakulteta UNTZ

Učesnici foruma će raspravljati o ekološkim prioritetima Grada Tuzle, mogućnostima saradnje između javnog i civilnog sektora u cilju rješavanja istih, te modelima kreiranja zelene politike koja dugoročno osigurava angažman svih aktera unutar zajednice radi poboljšanja ekološke slike Grada.

Forum će građani Grada Tuzle moći pratiti putem Live stream-a na Facebook stranici Mreža aktivnih zajednica MAZ ( https://www.facebook.com/FTZ.MAZ ) u subotu 12.12.2020. sa početkom od 13h.

Srdačan pozdrav, 

Ermin Avdić
Generalni sekretar MAZ

Related Posts

Aktivizam mi je spasio život

Merima Osmanović, predsjednica Udruženja mladih „Trik“ Kalesija Kad je kao sedmogodišnja djevojčica doživjela nesreću u kojoj je pretrpjela udar struje, usljed čega je doživjela kliničku smrt i bila u komi 48 sati, sa procijenjenih 80% invalidideta niko u porodici, pa ni sama, nije vjerovala u svijetlu budućnost za sebe. Zbog ovog izrazito teškog perioda djetinjstva, Merima Osmanović […]

Projekat “Hollywood u svakom selu”

 Projekcijom filma okončan je projekat “Hollywood u svakom selu” podržan od Fondacije tuzlanske zajednice. U okviru projekta “Borba protiv pandemije Covid 19 kroz filantropiju i solidarnost” Udruženje mladih “Baum” pripremilo je i uz podršku Fondacije uspješno reliziralo online kampanju prikupljanja novca na platformi doniraj.ba. Projekat “Hollywood u svakom selu” bio je prilika da se filmska umjetnost približi[…]