Općina Prozor-Rama uložila pet milion KM u projekt ekoparka

Općina Prozor-Rama u saradnji s Javnim komunalnim poduzećem “Vodograd” ulaže pet miliona maraka u ekopark u okviru kojeg je izgrađena sortirnica koja uskoro započinje s radom.

“U završnoj fazi je sortirnica kapaciteta 3 t/h gdje će se selektirati osam vrsta otpada, a preostali organski otpad odlagat će se posebno. Uz sortirnicu ove godine je planirana izgradnja kompostane gdje će se dio otpada mljeti i posebnim tehnološkim tretmanom pretvarati u kompost”, kazao je načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević.

Na istoj lokaciji bit će izgrađen i kolektor otpadnih voda, saopćeno je na internetskim stranicama Općine Prozor-Rama.

Po riječima općinskog načelnika, do sada je u taj projekt uloženo tri miliona maraka, a ove godine bit će investirano još dva miliona.

Po završetku izgradnje sortirnice i kompostane stvorit će se uvjeti za saniranje odlagališta Duška kosa, koja je u upotrebi već 50 godina i koja ne zadovoljava uvjete sanitarnih odlagališta.

abrasmedia.info

Related Posts

Konferencija “Youth Inspiration Academy” 2022

Dodjelom priznanja “Junak/junakinja svoje zajednice”, edukativnim radionicama i koncertom Amela Ćurića Fondacija tuzlanske zajednice obilježava Međunarodni dan volontera Fondacija tuzlanske zajednice i ove godine povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, organizuje konferenciju Youth Inspiration Academy sa nizom edukativnih radionica usmjerenih na lični razvoj mladih, te njihov društveni i poduzetnički angažman. Na konferenciji, koja se ove godine održava […]

Volontiranje i aktivizam: Put ka uspjehu i izgradnji sebe

Ukoliko ideš u srednju školu ili si adolescent odnosno adolescentica koji ili koja pokušava pronaći svoje mjesto u društvu van škole/fakulteta, onda je ovaj blog baš za tebe! Osoba sam koja je svoje srednjoškolske ali i fakultetske (koji još uvijek traju) dane provodila u raznim vannastavnim aktivnostima i obavezama. Naravno, ta navika se proteže još iz osnovne[…]