Općina Centar: Besplatne radionice za studente i studentice fakulteta društvenih nauka

BHcrafts organizuje besplatne, online radionice namijenjene studentima i studenticama fakulteta društvenih nauka sa područja Opštine Centar, na temu socijalnog poduzetništva.

Radionice će za fokus imati poslovanje prema principima pravedne trgovine (BHcrafts je jedini certificirani „fair trade“ proizvođač na ovim prostorima), kao i mogućnostima razvijanja biznis ideje bazirane na kulturnoj baštini. Radionice imaju za cilj pomoći studentima/cama da prikupe informacije potrebne za pisanje seminarskih i diplomskih radova (studenti/ce fakulteta društvenog smijera), koristeći „živi model“ BHcrafts-a, prvog priznatog i prepoznatog socijalnog poduzeća u BiH.

Svi/e zainteresirani/e se mogu prijaviti na radionice putem mail-a na bhcrafts@bih.net.ba, ili putem Facebook poruke. Radionice će biti realizirane putem Zoom aplikacije, u mjesecu junu.

„Mladi i naslijeđe“ je projekat čije se aktivnosti realizuju u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – Regional Programme on Local Democracy, kojeg finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a provodi UNDP Bosnia and Herzegovina.

Više informacija: Facebook

Leave A Comment

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]