Održan sastanak GI “Jer nas se tiče” sa predstavnicima nadležnih inspekcija

Današnji sastanak, kojem su prisustvovali Ejub Salkić, glavni urbanističko-ekološki inspektor Federalne uprave za inspekcijske poslove, inspektor Alma Kereš, direktor JP Deponija d.o.o. Mostar i predstavnici UG “Jer nas se tiče”, rezultirao je zaključcima o potrebnom zatvaranju deponije u roku od tri do četiri mjeseca, obzirom na njene raspoložive kapacitete.

U slučaju prestanka primanja otpada iz drugih opština, deponija bi mogla nastaviti sa radom najviše do godinu dana.

Dogovoreno je održavanje javnih rasprava, koje nikada ranije nisu održane, a koje bi se odnosile na studiju utjecaja deponije na okoliš te na proširenje deponije na Uborku.

“Slaganje sa zaključcima ovog sastanka pismeno trebaju potvrditi vlasti Grada Mostara. Očekujemo njihovu hitnu reakciju, do koje se blokada deponije na Uborku nastavlja”, navode iz Inicijative “Jer nas se tiče”.

Glavni urbanističko-ekološki inspektor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ejub Salkić kazao je nakon sastanka kako je zaključak Vlade Federacije BiH da se na odlagalište komunalnog otpada Uborak kod Mostara i dalje omogući prijem otpada sve dok se ne odradi studija utjecaja na okoliš.

Ta studija, ističe Salkić, prethodi izdavanju okolišne dozvole.

(AbrašMEDIA)

Related Posts

Udruga UZOR i pivnica Beer Bar Busovača su završili realizacijuprojekta “BusMusicFest”

BusMusicFest u Busovači u potpunosti opravdao očekivanja! Udruga UZOR i pivnica Beer Bar Busovača tijekom proteka dva mjesecaorganizirali su prvi glazbeni festival u Busovači – BusMusicFest.Riječ je o glazbenom festivalu koji je obogatio glazbenu ponudu uBusovači i kvalitetnim sadržajem upotpunio kraj jeseni. Organizatori su kroz 30-ak dana trajanja festivala pripremili zanimljivglazbeni program koji je obuhvatio nekoliko akustičnih […]

Ženski snovi

“ŽENSKI SNOVI” predstava za odrasle (18+), u produkciji Kazalištamladih KORIFEJ, ovog vikenda u Busovači! Kazalište mladih “Korifej” ove subote, 3. prosinca u 19 sati, u okviru4. izdanja Busovačkog kazališnog festivala BuFEST odigrat će u kinodvorani Theatre predstavu ”Ženski snovi”. Predstava ŽENSKI SNOVI donosi priču o četiri žene koje, da biostvarile svoje snove, odluče osnovati političku stranku. Ulazak[…]