Novi studijski program Data Science and Artificial Intelligence (DSAI) na ETF-u: Poziv na upis i priliku za sticanje novih znanja

Elektrotehnički fakultet (ETF) Univerziteta u Sarajevu s ponosom najavljuje pokretanje novog studijskog programa na engleskom jeziku pod nazivom “Data Science and Artificial Intelligence” (DSAI).

DSAI je trogodišnji dodiplomski ili bachelor studijski program koji nudi inovativne kurseve iz oblasti nauke o podacima i umjetne inteligencije. Ovaj program je osmišljen s ciljem da pruži studentima temeljno znanje, praktične vještine i teorijsko razumijevanje ključnih ideja u oblasti nauke o podacima i umjetne inteligencije, omogućavajući im da postanu stručnjaci u ovim važnim područjima tehnologije. 

Na Elektrotehničkom fakultetu, značajan broj naših profesora aktivno učestvuje u razvoju algoritama umjetne inteligencije. Posvećujemo značajno vrijeme praćenju najnovijih trendova i radujemo se prilikama za saradnju sa privatnim sektorom. Razvoj novih AI algoritama napreduje ubrzano, a većina znanja se nalazi u naučnim radovima. Ovaj studij je kreiran s namjerom da prenesemo naše znanje na studente, koji će u budućnosti raditi na poslovima koji će neminovno mijenjati našu sredinu.

Novi studijski program obuhvata napredne kurseve iz umjetne inteligencije, mašinskog učenja, analize podataka, dubokog učenja, vjerovatnoće, statistike, primijenjene matematike i drugih relevantnih disciplina. Studenti na ETF-u će imati priliku da steknu dublje razumijevanje kompleksnih metoda i algoritama koji se koriste u analizi i interpretaciji podataka, kao i u razvoju inteligentnih softverskih rješenja. Pored toga će dobiti i osnovno obrazovanje u području menadžmenta i inovacija koje će im obezbijediti znanje neophodno za otvaranje vlastitih biznisa i otvoriti vrata ka poduzetništvu.

Pozivamo sve zainteresovane srednjoškolce koji žele da upišu ovaj inovativni program, kao i profesionalce koji žele da preusmjere svoju karijeru u pravcu nauke o podacima i umjetne inteligencije, da nam se pridruže i iskoriste ovu jedinstvenu priliku za sticanje znanja i vještina koje su od suštinskog značaja za budućnost tehnologije. Pored redovnog studija, moguć je i tzv. Distance Learning (DL) program za studente koji već imaju uposlenje.

Šta možete očekivati?
– potpuno savremen, istinski internacionalan program na engleskom jeziku
– najnovija znanja iz oblasti nauke o podacima i umjetne inteligencije
– predavanja vrhunskih stručnjaka
– praktičan rad sa najuspješnijim profesionalcima i kompanijama
– mogućnost razvoja karijere u jednoj od najbrže rastućih industrija
– fleksibilnost studiranja uz mogućnost Distance Learning modaliteta. 

Više informacija o programu i uslovima upisa možete pronaći na:
 DSAI Website: dsai.etf.unsa.ba
 ETF Website: www.etf.unsa.ba
 Facebook: facebook.com/dsaietf
 Instagram: instagram.com/dsaietf
 Email: etf@etf.unsa.ba
 Studentska služba: 033 250 708 

Upisi se vrše preko zvanične stranice Univerziteta u Sarajevu (https://upisi.unsa.ba/#/landing/). 

Upis traje od 10.06. do 28.06. Još samo nekoliko dana preostalo za upis. Iskoristi ovu priliku!

Radujemo se tvojom prijavljivanju i budućoj saradnji!

Izvor: rolify.com