Besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje

U prostorijama Društvenog centra Općine Centar Sarajevo (Ulica Muhameda Kantardžića 3 – zgrada Svjetlosti) u organizaciji Udruženja „Majka i dijete – Bombon“- Institut za majku i djete, biće održana besplatna radionica za trudnice i mlade roditelje.

Radionica će biti održana u četvrtak 27. juna 2024. godine sa početkom u 10 i 30 sati. Predavač dr. Samir Bejić, specijalizant pedijatrije, će govoriti na temu „Prvi dani s bebom“, dok će polaznicima radionice magistrica zdravstvene njege i savjetnica za dojenje Amra Hadžimusić govoriti o temi „Kako uspješno dojiti“. Organizatori su za mlade mame i roditelje pripremili prigodne poklone. 

Svi zainteresovani mogu svoje prijave dostaviti putem sljedeće mail adrese: cmdbombon@gmail.com ili Facebook stranice: https://www.facebook.com/izmidb.  

Navedena aktivnost će biti realizovana u okviru projekta „Osnaživanje Društvenog centra“ koji se realizuje u sklopu projekta „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“,  uz finansijsku podršku vlade Švicarske i Švedske, a u implementaciji Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici Udruženja „Majka i dijete – Bombon“- Institut za majku i djete su u Društvenom centru Općine Centar Sarajevo krajem prošle sedmice za djecu predškolskog uzrasta održali prvu radionicu na temu „Zdrava ishrana“, posvećenu usvajanju zdravih životnih navika kod najmlađih. 

Izvor: centar.ba