Nevjerovatni prizori zvjezdanog neba iznad Prenja: Je li ovo stvarna fotografija?

Bosanskohercegovački fotograf i zaljubljenik u Prenj Dženad Džino podijelio je nekoliko impresivnih noćnih fotografija ove planine, a prizori zvjezdanog neba djelovali su toliko neralno da su ga upitali “je li to stvarna fotografija”.

Džino je podijelio jednu fotografiju koja nastala dok je iščekivao maksimalnu vidljivost mliječnog puta, a tom prilikom je helikopter EUOFOR-a kružio iznad prenjskih vrhova.

Za rezultat je kreirao impresivan snimak koji prikazuje zvjezdano nebo iznad Prenja, ali i tragove vožnje helikoptera oko Zelene Glave i osvjetljavanja njene stijene reflektorom.

Bh. fotograf je na svom Instagram profilu podijelio i nekoliko dnevnih videa koji bilježe sve ljepote prirode ove planine.

Ipak posebno upečatljiva je bila još jedna noćna fotografija nastala na Prenju.

“Moja kćerka Asja je prvi put noćila na Prenju. Imali smo sreću da je noć bila bez mjeseca i zaista smo mogli uživati u nebeskoj ljepoti”, naveo je Džino.

Impresivni snimak je djelovao toliko “nadrealno” da su u komentarima pitali je li to “stvarna fotografija”.

Džino inače gotovo svakodnevno objavljuje prekrasne fotografije Jablanice, Prenja i drugih planina te podsjeća na ljepote prirode koje imamo “nadohvat ruke”.

klix.ba