U ovom dijelu BiH nagrada za maturante srednjih škola: Više od 3.500 osoba dobit će po 300 KM

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona upriličilo je danas potpisivanje ugovora s maturantima srednjih škola u Kantonu povodom isplate jednokratnih stipendija u Gimnaziji “Ismet Mujezinović” i Mješovitoj srednjoj elektrotehničkoj školi u Tuzli, saoopćeno je iz tog kantona.

Nagrada od 300 KM bit će isplaćena po završetku procedure potpisivanja ugovora i jedna je od mjera koju je u ekspozeu najavio kantonalni premijer Irfan Halilagić. Vlada Tuzlanskog kantona je za te svrhe obezbijedila više od 1,1 milion KM.

Prema njegovim riječima, za realizaciju je trebalo izmijeniti Zakon o srednjem obrazovanju i odgoju te uraditi rebalans budžeta Kantona.

Direktor Mješovite srednje elektrotehničke škole Mirnes Alić naglasio je da „mladi ljudi treba da budu u fokusu društva kao što su ovdje bili u fokusu obrazovanja”.

“Važno, osim finansijskog suporta jeste i uvažavanje mladih ljudi koji jesu naša budućnost. Vlada TK je to prepoznala i realizovala kroz projekat i ovom prilikom zahvaljujemo i Vladi i Skupštini TK”, kazao je Alić.

radiosarajevo.ba