Nagrada za životno djelo otišla sestri Ljubici Bernardici Kovač iz Batina kod Posušja

Riječ je o četvrtom izboru, a kao i prethodnih godina nominirati su se mogu sve Hercegovke, neovisno o mjestu stanovanja, zanimanju ili starosnoj dobi.

Kulturno zabavna manifestacija “Hercegovka godine” održana je u četvrtak navečer u Ljubuškom u organizaciji Udruge Hercegovka godine iz Mostara. Riječ je o četvrtom izboru, a kao i prethodnih godina nominirati su se mogu sve Hercegovke, neovisno o mjestu stanovanja, zanimanju ili starosnoj dobi.

Dobre stvari za zajednicu

Jedini uvjet je bio da su Hercegovke pozitivne i da čine dobre stvari za zajednicu u kojoj žive. Na sinoćnjoj manifestaciji nagrada za životno djelo otišla je u ruke časnoj sestri Ljubici Bernardici Kovač iz Batina kod Posušja, a nagrada ‘Čuvarice ognjišta i praga’ Dani Petrović iz Rakitna. Istodobno, nagrada ‘Hercegovka iz iseljeništva’ otputovala je u Njemačku u ruke dr. Antoanele Vukojević.

Najveći broj glasova na natjecanju osvojila je Marineta Knezović iz Mostara te tako postala dobitnicom nagrade ‘društvenih mreža’. U kategoriji ‘sport’ nagrada je pripala Klaudiji Marić iz Mostara, dok je u kategoriji ‘međunarodna promocija Hercegovina’ nagrada završila u Rakitnu u rukama Nade Šarić. Marija Smoljan iz Mostara dobitnica je nagrade iz oblasti kulture, a Žana Alpeza iz Gruda nagrade iz oblasti humanosti.

Dvije posebne nagrade

Organizacijski odbor izbora dodijelio je i dvije posebne nagrade, i to Mariji Ćuk iz Rumboka kod Rame i Ljiljani Petković iz Ljubuškog. Nagradu stručnog žirija osvojila je Marina Čerkuč iz Mostar, priopćili su organizatori. Stručni žiri djelovao je u sastavu: Dora Puđa Brisela, Zorica Andrijašević iz Makarske, Anita Prka Đurašić iz Zagreba, Antonela Marinović Musa iz Ljubuškog i Daniela Škegro iz Mostara. Pokrovitelji manifestacije bili su gradovi Mostar i Ljubuški, Općina Posušje te vlade HNŽ-a i ŽZH-a.

Izvor: bljesak.info