‘Zeleni odnosi s javnošću, zelena odgovornost’ tema PRO PR konferencije na Plitvičkim jezerima

Međunarodna PRO PR konferencija i njezino 20. izdanje bit će održano od 4. do 7. maja 2023. godine na Plitvičkim jezerima.

Sudionike konferencije očekuje 16 predavanja i dva panela, a moto konferencije je “Green public relations, green responsibilities” – “Zeleni odnosi s javnošću, zelena odgovornost”.

Dolazak su među ostalima potvrdili: Martin Nesirky, direktor informativne službe Ujedinjenih naroda, John Shield, direktor komunikacija na BBC-ju, Carlos Chaguaceda, direktor komunikacija Museo Nacional Del Prado, Erik den Hoedt, ravnatelj operative u Ministarstvu općih poslova u Nizozemskoj, a osim stranih predavača govorit će i oni domaći i regionalni.

Panel pod nazivom: “Telling the truth, is it enough to cut thru the fog of lies” – “Govoriti istinu, je li dovoljno prorezati maglu laži”, moderirat će Richard Linning, a Jelena Gavrilović Šarenac, voditeljica korporativnih komunikacija u Henkelu, moderirat će panel “Green communications in sustainable development communications” – “Zelene komunikacije u komunikacijama održivog razvoja”.

– Sretan sam što je ovo “putovanje”, koje traje 20 godina uspjelo staviti PRO PR konferenciju u liderski položaj edukacijske platforme koja je pod motom “Networking In Motion” – “Povezivanje u pokretu”, fokusirana na teme odnosa s javnošću – izjavio je Danijel Koletić, predsjednik organizacijskog odbora Međunarodne PRO PR konferencije.

Naglasio je da je u dvije decenije organizirano 285 predavanja, 32 radionice i 33 panela, dok je više od 4.100 sudionika bio dio ove konferencije.

– Volim uvijek naglasiti da ona nije nikakav spektakl, mi smo fokusirani na znanje, primjere iz prakse odnosa s javnošću i povezivanje koje predstavlja jedan od ključeva uspjeha. Namijenjeni smo svima onima koji se bave odnosima s javnošću što je veliki organizacijski izazov, ne zbog programskih tematika, već zbog lidera koji stvaraju unutar ove industrije odnosa s javnošću, a njih je zaista malo unutar regije koji svakodnevno upravljaju ugledom, a da su priznati zbog svog rada, etičnosti u poslovanju i neprestanom učenju što se u konačnosti može brzo i procijeniti. Iako svi govore o digitalnoj transpormaciji, digitalne komunikacija ne mogu bez odnosa s javnošću koji su također doživjeli svoju transformaciju, onu sadržajnu, organizacijsku, ali i kroz svoje oblike zadataka koji se neprestano nadograđuju šireći obzore općoj i internoj javnosti – kazao je Koletić.

U sklopu ovogodišnjeg PRO PR-a, 11. put za redom bit će dodijeljena PRO PR GLOBE Awards priznanja. Ovo je jedinstveni program nagrađivanja, fokusiran na dodjelu priznanja pojedincima, a ne projektima. U skladu s pravilnikom, bivši dobitnici ovog priznanja nominiraju buduće, a u ovom procesu ne uplaćuju se nikakva financijska sredstva.

Osim PRO PR GLOBE Awards priznanja pojedincima, bit će dodijeljeno tradicionalno priznanja PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager i PRO PR Indigo Awards, 5. maja u sklopu svečane ceremonije.

Konferenciju je utemeljila agencija Apriori World, a ovo je ujedno i jedina konferencija kojoj potporu pruža vodeće svjetsko udruženje za odnose s javnošću PRCA – The Public Relations and Communications Association sa sjedištem u Londonu, Singapuru i Dubai-u.

(FENA)

Izvor: abrasmedia.info