Lakša izolacija: Pokrenut bh. portal sa besplatnim digitalnim sadržajem i alatima

Preuzeto sa Klix.ba

Asocijacija IT kompanija Bit Alijansa danas je objavila prvi bh. portal koji integriše niz besplatnih online sadržaja i alata, pod nazivom “Digitalno vrijeme”.Portal je kreiran s ciljem da građanima širom BiH, naše dijaspore, ali i regiona na jednom mjestu bude dostupan pregled kvalitetnih online sadržaja za vrijeme izolacije izazvane pandemijom.

U vrijeme kada se cijeli svijet suočava sa izazovima koje nosi pandemija koronavirusa, tehnologija nam daje mogućnost da ostanemo povezani i nastavimo s našim redovnim životnim aktivnostima, samo na nešto drugačiji način, online.

S ciljem da kvalitetni online sadržaji budu predstavljeni na jednom mjestu, Bit Alijansa je kreirala web stranicu DigitalnoVrijeme.ba kako bi period koji provodimo kod kuće usljed izolacije bio kvalitetno i produktivno iskorišten, te kako bi svi kojima je pomoć u ovom trenutku potrebna, istu pronašli na jednom mjestu. Na portalu ćete pronaći selekciju digitalnih alata koji olakšavaju komunikaciju.

Također, nudi se pregled raznih mogućnosti online obrazovanja od naših domaćih do Ivy League svjetskih, virtuelne posjete najpoznatijim svjetskim muzejima, gledanje online predstava iz pozorišta širom BIH, čitanje besplatnih knjiga za odrasle i djecu.

Osim toga, možete pronaći ideje kako ostati psiho-fizički zdrav u ovom izazovnom periodu koji je pred nama, kao i sekciju koja informiše građane iz cijele BiH gdje mogu potražiti pomoć ili postati volonteri.

“DigitalnoVrijeme.ba je daleko više od običnog portala, vizija je da to bude centralno mjesto digitalnog okupljanja svih građana BiH, kao i naše dijaspore, u ovom izazovnom vremenu u kom smo se našli usljed pandemije. Solidarnošću želimo jedni drugima olakšati cjelokupnu situaciju i pokazati da se u najvećoj nevolji prepoznaju i naše najbolje vrijednosti. Ostanite kući, pratite uputstva kriznih štabova i iskoristite sadržaje koje vam donosimo na portalu DigitalnoVrijeme.ba kako biste svoj digitalni život u periodu koji nam predstoji što ljepše i kvalitetnije živjeli jačajući svoj um i čuvajući svoj razum jer snaga uma uvijek pobjeđuje”, navela je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.

Pozivaju se svi građani, organizacije, kompanije i institucije da se pridruže inicijativi i na portalu DigitalnoVrijeme.ba objave besplatne online usluge i sadržaje koji mogu svima biti od koristi u ovom trenutku, a putem forme koja je dostupna ovdje.

Leave A Comment

Related Posts

Proslavljen Međunarodni dan volontera

Odlična atmosfera i energija uz bezvremenske hitove i autorske pjesme karizmatičnog Amela Ćurića sinoć u St. James Irish Pubu povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera. Svirku i druženje je u znak zahvalnosti svojim volonterkama i volonterima organizovala Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. Svim volonterkama i volonterima tim Fondacije tuzlanske […]

[OMLADINSKA BANKA] Prijavi se za članstvo u Odboru Omladinske banke i unaprijedi svoju zajednicu!

U okviru programa Omladinske banke objavljen je poziv za nove članove i članice Odbora. Prije nego što počneš sa popunjavam prijave, moraš se ulogovati. Ukoliko još uvijek nisi, registruj se u loncu i zatim klikni na PRIJAVI SE OVDJE.  Na poziv se mogu prijaviti mladi od 17 do 30 godina, koji imaju želju i volju da posvete svoje vrijeme aktivnostima[…]