Kako je grant Omladinske banke pomogao zagrepčanki u Bihaću da ostvari svoj preduzetnički san

U aprilu prošle godine, Korina Mešić, mlada stomatologinja iz Zagreba, počela je svoju preduzetničku avanturu zahvaljujući grantu Omladinske banke Bihać. S 2000 KM koje je dobila, Korina je uspjela otvoriti svoju stomatološku ordinaciju u Bihaću prije tačno godinu dana. Ovaj grant joj je omogućio finansijsku podršku koja je doprinijela opremanju ordinacije, ali je također dobila i mentorstvo i smjernice koje su joj pomogle u razvoju biznis ideje

U našim nadolazećim videima, Korina dijeli svoju inspirativnu priču o tome kako je vratila samopouzdanje, pronašla kreativne načine za unapređenje stomatološke prakse i stekla finansijsku stabilnost.  

Prvi video uvodi nas u njene početke i izazove s kojima se susrela, a u drugom videu Korina detaljno opisuje pet vještina koje je stekla od kad vodi svoj biznis. Završni video donosi njene savjete za mlade preduzetnike i preduzetnice i naglašava važnost znanja, hrabrosti i odlučnosti. 

Priče poput Korinine ne samo da inspirišu, već pružaju i praktične savjete i uvide za sve koji razmišljaju o pokretanju vlastitog biznisa. Prati našu seriju i saznaj kako je Korina Mešić, uz pomoć Omladinske banke Bihać, ostvarila svoje profesionalne ambicije.

Korina poručuje svima koji se dvoume da li da krenu u preduzetničke vode: 

“Samo probajte. Jer najgore je poslije pitati se šta bi bilo da jesam. Ovako, probao si. Ako si uspio, super. Ako nisi, barem si pokušala.” 

Mi se slažemo s Korinom i podsjećamo te da se Treći poziv Mozaik omladinskih banaka zatvara 26.6. Stoga, ne propusti svoju priliku da se prijaviš i probaš ostvariti svoje snove!

Zahvaljujemo se našim partnerima iz Grada Bihaća na izvanrednoj saradnji tokom još jedne uspješne godine u Omladinskoj banci Bihać. Njihova podrška je bila ključna za snimanje videa koje dijelimo s tobom. 

Izvor: rolify.com