Kako izgledaju lica heroja iz borbe sa koronavirusom

Udruženje italijanskih lekara objavilo je dramatičan video snimak, u kojem poziva Italijane da ostanu u kućama. Borba sa koronavirusom ne staje.

Foto: YouTube/printscreen

U isto vreme, on za cilj ima da podigne svest ljudi sa kakvim se izazovima i rizicima suočavaju zdravstveni radnici u toj zemlji.

“Nema više vremena. Nema više kreveta, nedostaju zaštitne maske i odela, u konstantnoj smo opasnosti, znamo da svaki dan rizikujemo da budemo zaraženi i unesemo virus i u svoje domove. Nemamo vremena ni za suze, osim na kraju dugih iscrpljujućih smena. Gledamo smrt kojoj je uskraćeno i da bude obeležena dostojanstveno. Malo nas je i iscrpljeni smo”, navodi se u tom videu.

Snimak je načinjen od fotografija lekara i medicinskog osoblja koje su objavljivali na društvenim mrežama, sa podlivima na licu od dugog nošenja zaštitnih maski i naočara, prenosi N1.

“Obilazimo građane po kućama kao vojnici na frontu, bez zaštite… Ako ne zaustavimo ovu lavinu, platićemo skupu cenu: pad čitavog zdravstvenog sistema i svega za šta ima smisla živeti. Potrebne su nam bolnice, ljudstvo, odmah, sad, ne sutra. Potrebni ste nam i vi dragi sugrađani. Zatvorite se u kuće. Svaki izlazak otvara vrata virusu. Ne smemo to da dozvolimo, nemamo više vremena”.

Italija je najpogođenija zemlja epidemijom koronavirusa posle Kine. U toj zemlji obolelo je više od 20.000 ljudi, i skoro je dve hiljade preminulih.

IZVOR: n1info.com

Leave A Comment

Related Posts

Proslavljen Međunarodni dan volontera

Odlična atmosfera i energija uz bezvremenske hitove i autorske pjesme karizmatičnog Amela Ćurića sinoć u St. James Irish Pubu povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera. Svirku i druženje je u znak zahvalnosti svojim volonterkama i volonterima organizovala Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. Svim volonterkama i volonterima tim Fondacije tuzlanske […]

[OMLADINSKA BANKA] Prijavi se za članstvo u Odboru Omladinske banke i unaprijedi svoju zajednicu!

U okviru programa Omladinske banke objavljen je poziv za nove članove i članice Odbora. Prije nego što počneš sa popunjavam prijave, moraš se ulogovati. Ukoliko još uvijek nisi, registruj se u loncu i zatim klikni na PRIJAVI SE OVDJE.  Na poziv se mogu prijaviti mladi od 17 do 30 godina, koji imaju želju i volju da posvete svoje vrijeme aktivnostima[…]