K10/HBŽ: Poziv građanima/kama da ispričaju svoju priču o nepravilnostima pri zapošljavanju u javnom sektoru

Centar za građansku suradnju poziva sve građane i građanke Kantona 10/Hercegbosanske županije koji su se susreli s nepravilnostima pri zapošljavanju u javnom sektoru da nam se jave i ispričaju svoju priču.

Svi zainteresirani građani/ke koji žele ispričati svoju priču i podijeliti svoja iskustva, mogu to uraditi u formi anonimne videopriče u dogovoru s projektnim timom.

Također, građani i građanke mogu dostaviti svoje priče i iskustva u pisanoj formi potpisane vlastitim imenom, pseudonimom ili anonimno na e-mail: cgs-li@tel.net.ba ili na broj telefona: 034/202-770.

Priče koja podijelite će biti objavljene na web portalima i društvenim mrežama anonimno u  video ili narativnom formatu.

Ispričajte svoju priču o nepravilnostima pri zapošljavanju u javnom sektoru u K10/HBŽ je aktivnost koja se implementira u cilju podizanja svijesti kod građana/ki, donositelja odluka, javnih institucija i državnih poduzeća o problemima s kojima se susreću osobe koje apliciraju na natječaje za zapošljavanje u javnom sektoru.

Aktivnost se provodi u okviru projekta „Podrška uključivanju građana K10 u borbu protiv korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru“.

Izvor: mreza-mira.net

Related Posts

U Janji na vakufskoj parceli proizvedeno 47 tona pšenice

Medžlis Islamske zajednice Janja od 2014. godine realizuje projekt unapređenja vakufske imovine s ciljem da se na toj imovini zasiju poljoprivredne kulture. Ovih dana je završena žetva pšenice na vakufskim parcelama, a ovogodišnji prinos iznosi 47 tona. Hafiz Omer-ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja, kazao je za Fenu da je taj projekt jedan od dokaza […]

Gradski prevoz u Banja Luci neće biti obustavljen

On je dodao da je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković obećao da će potpisati subvencije. Mijić je naglasio da su za sada dogovorene subvencije za sedmi mjesec, te napomenuo da prevoznici ne odustaju od svojih zahtjeva, a to je da se subencioniše dio nerentabilnih gradskih linija, kao i prigradski saobraćaj. Prema Mijićevim riječima, prema aktuelnom cjenovniku, mjesečna[…]