Javni poziv za mlade: Kreiranje plana korištenja prostora za mlade

Da li znate da mladi u Ilijašu imaju svoj prostor za mlade?

Da li si član omladinske organizacije ili neformalne grupe mladih u Ilijašu?

Imate ideju za različite akivnosti za mlade, ali nemate prostor za realizaciju?

Mlada si osoba koja želi više aktivnosti za mlade u Ilijašu?

Ukoliko su vaši odgovori  DA  pozivamo vas da učestvujete u kreiranju jednogodišnjeg plana korištenja novootvorenog prostora za mlade!

Udruženje Omladinska organizacija “ISKORISTI DAN-CARPE DIEM“ u sklopu projekta #100DayChallange poziva sva omladinska udruženja, neformalne grupe mladih te pojedince sa područja općine Ilijaš da dostave svoje prijedloge za korištenje prostora za mlade, koji se nalazi u Srednjoškolskom centru „Nedžad Ibrišimović“ u Ilijašu.

Prostor je opremljen neophodnom tehničkom opremom za realizaciju edukacija, sastanaka i  kreativnih radionica, kutkom za čitanje i učenje sa pratećom bibliotekom.

Prostor za mlade namijenjen je upravo VAMA i vjerujemo da ćete svojim idejama doprinijeti kreiranju jednogodišnjeg plana korištenja prostora za mlade.

Vaše prijedloge možete dostaviti do 08. januara 2021.godine na e-mail: oocarpediem14@outlook.com.

Radni sastanak na kojem će se definisati konačan plan korištenja prostora održat će se 09. januara 2021. godine u prostoru za mlade sa početkom u 12:00 sati.

Za sve dodatne informacije možete se javiti koordinatorici projekta Azri Ljubijankić na broj:  061/925-117.

Inicijativu #100DayChallenge provodi Institut za razvoj mladi KULT uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i omogućiće mladim ljudima uključenim u rad lokalnih omladinskih organizacija da u 100 dana izazova provedu aktivnosti usmjerene na rješavanje konkretnih problema i poboljšanje položaja mladih u lokalnim zajednicama. Inicijativa će osnažiti mlade ljude i lokalne omladinske organizacije da koriste znanja i vještine u cilju motiviranja i uključivanja svih zainteresiranih strana.

ilijas.info

Related Posts

Dodjeljena sredstva za građanske inicijative: Građani sa preko 50.000 KM pokreću 21 inicijativu u TK

Dodjeljena sredstva za građanske inicijative Građani sa preko 50.000 KM pokreću 21 inicijativu u TK Komisija razmatrala veliki broj aplikacija – podrška će biti pružena najinovativnijim idejama kojima se rješavaju problemi u zajednicama                 Fondacija tuzlanske zajednice danas je u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ potpisala ugovore sa predstavnicima organizacija civilnog društva za realizaciju lokalnih inicijativa, za unapređenje uslova […]

Svaka neispunjena želja pronašla je svog prijatelja

Udruženje porodica i prijatelja dece obolele i izlečene od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ tokom meseca decembra realizovalo je program Novogodišnjeg darivanja za decu i mlade obolele i izlečene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta BiH i dela RS-a. Zahvaljujući podršci grada Tuzla i javnih preduzeća sa područja Grada Tuzla kao brojnih društveno odgovornih[…]