Javni poziv za mlade: Kreiranje plana korištenja prostora za mlade

Da li znate da mladi u Ilijašu imaju svoj prostor za mlade?

Da li si član omladinske organizacije ili neformalne grupe mladih u Ilijašu?

Imate ideju za različite akivnosti za mlade, ali nemate prostor za realizaciju?

Mlada si osoba koja želi više aktivnosti za mlade u Ilijašu?

Ukoliko su vaši odgovori  DA  pozivamo vas da učestvujete u kreiranju jednogodišnjeg plana korištenja novootvorenog prostora za mlade!

Udruženje Omladinska organizacija “ISKORISTI DAN-CARPE DIEM“ u sklopu projekta #100DayChallange poziva sva omladinska udruženja, neformalne grupe mladih te pojedince sa područja općine Ilijaš da dostave svoje prijedloge za korištenje prostora za mlade, koji se nalazi u Srednjoškolskom centru „Nedžad Ibrišimović“ u Ilijašu.

Prostor je opremljen neophodnom tehničkom opremom za realizaciju edukacija, sastanaka i  kreativnih radionica, kutkom za čitanje i učenje sa pratećom bibliotekom.

Prostor za mlade namijenjen je upravo VAMA i vjerujemo da ćete svojim idejama doprinijeti kreiranju jednogodišnjeg plana korištenja prostora za mlade.

Vaše prijedloge možete dostaviti do 08. januara 2021.godine na e-mail: oocarpediem14@outlook.com.

Radni sastanak na kojem će se definisati konačan plan korištenja prostora održat će se 09. januara 2021. godine u prostoru za mlade sa početkom u 12:00 sati.

Za sve dodatne informacije možete se javiti koordinatorici projekta Azri Ljubijankić na broj:  061/925-117.

Inicijativu #100DayChallenge provodi Institut za razvoj mladi KULT uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i omogućiće mladim ljudima uključenim u rad lokalnih omladinskih organizacija da u 100 dana izazova provedu aktivnosti usmjerene na rješavanje konkretnih problema i poboljšanje položaja mladih u lokalnim zajednicama. Inicijativa će osnažiti mlade ljude i lokalne omladinske organizacije da koriste znanja i vještine u cilju motiviranja i uključivanja svih zainteresiranih strana.

ilijas.info

Related Posts

Svjetlostkomerc i Pomozi.ba u kampanji “Srcem za znanje i ništa manje”

Svjetlostkomerc i Udruženje Pomozi.ba, uz pomoć vjernih kupaca nastojat će osigurati pomoć za bolje i lakše obrazovanje djeci socijalno ugrožene kategorije u školskoj 2022/23 godini. Društveno odgovorna kampanja “Srcem za znanje i ništa manje” realizirat će se u periodu od 15.08. do 15.09.2022. godine. U navedenom periodu, građani će kupovinom u Knjižarama SVJETLOST i kupovinom brendova koje […]

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva Maeci Komitet ministara odobrio je 15. juna „Odluku o odobrenju i produžetku međunarodnih misija 2022“, kojom se za zemlje Zapadnog Balkana izdvaja iznos od 1,5 milion eura za doprinos procesima stabilizacije u regionu i napretku procesa pristupanja EU. Shodno tome, iz ovih sredstava biće sufinansirane[…]