Javni poziv – Mladi za održiv razvoj opštine Teslić

Imate želju i volju da aktivno radite na poboljšanju kvaliteta života u svojoj lokalnoj zajednici?

Iskoristite priliku, upoznajte kako funkcioniše organizacija u zajednici i kako utiče na naše živote, te kako mi možemo da doprinesemo njenom razvoju!

Teme:

–          Mladi kao faktor za održivost

–          Oluja mozgova

–          Pisanje projektnih prijedloga

–          Razvoj zajednice

Projekat se sprovodi kroz program neformalnog obrazovanja namijenjen mladima čiji karakter, iskustvo i vrijednosti odražavaju njihovu strast za angažmanom, društvenom pravdom i aktivizmom.

Za pohađanje programa mogu se prijaviti mladi iz opštine Teslić u dobi od 15 do 30 godina pri čemu nije potrebno ranije iskustvo u društvenom angažmanu.

Na osnovu sadržaja pristiglih prijavnica komisija za odabir polaznika će napraviti listu kandidata koji ulaze u program.

Dodatni sadržaji programa su studijske posjete relevantne za oblasti učenja, razgovori sa inspirativnim gostima, zajednički odlasci na aktivističke događaje a sve u skladu sa propisanim mjerama zaštite.

Rok za prijavu je 05.12.2020. godine, potrebno je samo da popunite online upitnik: https://forms.gle/ia5RHroskvjNmgYi8

Projekat sprovodi Udruženje za razvoj, unapređenje i podršku zajednice uz finansijsku pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

Cover foto itinari.com

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za […]

#MOBA porodica predstavlja Maju Bojanić iz Dervente

Postala je svjesna koliko volonterstvo znači za samu osobu i koliko je može promijeniti u pozitivnom smislu #MOBA porodicu  čini mreža Omladinskih banaka iz 52 opštine/općine/grada širom Bosne i Hercegovine u kojoj se razvijaju prijateljstva, usavršavaju lične vještine i doprinosi zajednici. Omladinske banke vjeruju da su mladi sadašnjost, a ne samo budućnost i znaju da se mladi mogu razvijati[…]