Javni poziv – Mladi za održiv razvoj opštine Teslić

Imate želju i volju da aktivno radite na poboljšanju kvaliteta života u svojoj lokalnoj zajednici?

Iskoristite priliku, upoznajte kako funkcioniše organizacija u zajednici i kako utiče na naše živote, te kako mi možemo da doprinesemo njenom razvoju!

Teme:

–          Mladi kao faktor za održivost

–          Oluja mozgova

–          Pisanje projektnih prijedloga

–          Razvoj zajednice

Projekat se sprovodi kroz program neformalnog obrazovanja namijenjen mladima čiji karakter, iskustvo i vrijednosti odražavaju njihovu strast za angažmanom, društvenom pravdom i aktivizmom.

Za pohađanje programa mogu se prijaviti mladi iz opštine Teslić u dobi od 15 do 30 godina pri čemu nije potrebno ranije iskustvo u društvenom angažmanu.

Na osnovu sadržaja pristiglih prijavnica komisija za odabir polaznika će napraviti listu kandidata koji ulaze u program.

Dodatni sadržaji programa su studijske posjete relevantne za oblasti učenja, razgovori sa inspirativnim gostima, zajednički odlasci na aktivističke događaje a sve u skladu sa propisanim mjerama zaštite.

Rok za prijavu je 05.12.2020. godine, potrebno je samo da popunite online upitnik: https://forms.gle/ia5RHroskvjNmgYi8

Projekat sprovodi Udruženje za razvoj, unapređenje i podršku zajednice uz finansijsku pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

Cover foto itinari.com

Related Posts

“Bosonogi dječak” humanista velikog srca

Čovjek velikog srca, predsjednik humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva” i autor knjige “Priča o bosonogom dječaku”. Znate li o kome je riječ? Sigurni smo da znate! U nastavku pogledajte video priču sa Miroslavom Subašićem koji je o teškim iskustvima svog života s ulice napisao knjigu: „Priča o bosonogom dječaku“.https://www.youtube.com/embed/OF-3o5sUFI0?feature=oembed Autorka: Nataša Gavur mladibl.com

EU4Tech PoC: Novi poziv za inovativne ideje

Nastavljajući raditi na svojoj misiji pružanja podrške razvoju inovativnih poslovnih ideja, INTERA Tehnološki Park ostaje uključena u regionalne i europske inicijative kroz koje timovi i poduzeća mogu dobiti značajnu podršku u ranim fazama razvoja svojih ideja. Jedna od takvih inicijativa je i projekt EU4Tech PoC čiji je glavni cilj pružiti timovima tehničku podršku kako bi, prije izlaska na tržište,[…]