Javni poziv – Mladi za održiv razvoj opštine Teslić

Imate želju i volju da aktivno radite na poboljšanju kvaliteta života u svojoj lokalnoj zajednici?

Iskoristite priliku, upoznajte kako funkcioniše organizacija u zajednici i kako utiče na naše živote, te kako mi možemo da doprinesemo njenom razvoju!

Teme:

–          Mladi kao faktor za održivost

–          Oluja mozgova

–          Pisanje projektnih prijedloga

–          Razvoj zajednice

Projekat se sprovodi kroz program neformalnog obrazovanja namijenjen mladima čiji karakter, iskustvo i vrijednosti odražavaju njihovu strast za angažmanom, društvenom pravdom i aktivizmom.

Za pohađanje programa mogu se prijaviti mladi iz opštine Teslić u dobi od 15 do 30 godina pri čemu nije potrebno ranije iskustvo u društvenom angažmanu.

Na osnovu sadržaja pristiglih prijavnica komisija za odabir polaznika će napraviti listu kandidata koji ulaze u program.

Dodatni sadržaji programa su studijske posjete relevantne za oblasti učenja, razgovori sa inspirativnim gostima, zajednički odlasci na aktivističke događaje a sve u skladu sa propisanim mjerama zaštite.

Rok za prijavu je 05.12.2020. godine, potrebno je samo da popunite online upitnik: https://forms.gle/ia5RHroskvjNmgYi8

Projekat sprovodi Udruženje za razvoj, unapređenje i podršku zajednice uz finansijsku pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

Cover foto itinari.com

Related Posts

Udruženje „Ruku na srce“: U City Pub-u sinoć uz grupu Dernex obilježen Međunarodni dan volontera

Sinoć je u sarajevskom City Pub-u povodom Međunarodnog dana volontera održana humanitarna svirka grupe Dernex, a u sklopu akcije „Nijedno dijete bez paketića“. Humanitarnom svirkom, Udruženje „Ruku na srce“ slavilo je sve dosadašnje uspjehe koji ne bi bili mogući bez velikog zalaganja i rada volonterki i volontera Udruženja. Također, posjetioci su dolaskom na svirku podržati našu zimsku […]

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT proslavio uspjehe ostvarene kroz 2022. godinu

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT pod nazivom “Ready, Steady, CHANGE“, je simbolično organiziran 5.12.2022. na Međunarodni dan volontera, s ciljem da promovira uspješne priče kroz aktivnosti omladinskih lidera, omladinskih političkih lidera i službenika za mlade u protekloj godini. Događaj je okupio preko 100 mladih i predstavnika različitih institucija koje rade i brinu o mladima, kako[…]