Humanitarni kursevi jezika

Projekat humanitarnih kurseva dolazi iz Srbije, gdje grupa mladih ljudi, na čelu sa Radoje Majstorović vrlo uspješno obavlja zamišljeno iz dana u dan. Cilj jeste proširiti koncept i na područje Bosne i Hercegovine, te uključiti sve one koji su zainteresovani.
Projekat funkcionira na principu online platforme, predavači su većinom studenti jezika, te rade volonterski. Novac od polaznika kursa uplaćuje se direktno na račun osobe kojoj je pomoć namijenjena. U društvu gdje se progresivno degraduje obrazovanje, inicijativa ovog tipa kreira prostor pogodan za one koji žele da nauče,ali i za one koji žele da usavrše ono što znaju.

Potrebni su volonteri profesori sa učenicima stranog jezika. Cijene kurseva bi bile simbolične (startna 30KM mjesec, ukoliko je neko u prilici da uplati više bilo bi odlično). Uplate za kurs se ne bi vršile na račun profesora nego na račun djeteta kojem je potrebno za liječenje.

Pročitajte više na: https://www.hocu.ba/indexphp/hocupriliku/humanitarni-kursevi-jezika/

Related Posts

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog / Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA) Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Bihaća da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. decembra 2022. godine […]

Svi na skijanje – besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela!

Ovom kampanjom kao zajedničkom inicijativom NLB Banke, KJP ”ZOI'84” OCS i Mastercard-a, a u saradnji sa SOS Dječjim selima u BiH planiramo omogućiti besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela I ove zimske sezone NLB Banka Sarajevo je u suradnji sa Olimpijskim centrom Bjelašnica pripremila pogodnosti za sve skijaše korisnike NLB Mastercard® kartica, ali i posebne pogodnosti[…]