Humanitarni kursevi jezika

Projekat humanitarnih kurseva dolazi iz Srbije, gdje grupa mladih ljudi, na čelu sa Radoje Majstorović vrlo uspješno obavlja zamišljeno iz dana u dan. Cilj jeste proširiti koncept i na područje Bosne i Hercegovine, te uključiti sve one koji su zainteresovani.
Projekat funkcionira na principu online platforme, predavači su većinom studenti jezika, te rade volonterski. Novac od polaznika kursa uplaćuje se direktno na račun osobe kojoj je pomoć namijenjena. U društvu gdje se progresivno degraduje obrazovanje, inicijativa ovog tipa kreira prostor pogodan za one koji žele da nauče,ali i za one koji žele da usavrše ono što znaju.

Potrebni su volonteri profesori sa učenicima stranog jezika. Cijene kurseva bi bile simbolične (startna 30KM mjesec, ukoliko je neko u prilici da uplati više bilo bi odlično). Uplate za kurs se ne bi vršile na račun profesora nego na račun djeteta kojem je potrebno za liječenje.

Pročitajte više na: https://www.hocu.ba/indexphp/hocupriliku/humanitarni-kursevi-jezika/

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Gradu Gračanica

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini. U Gradu Gračanica otvoren je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Gračanici znosi 80.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za[…]