Humanitarni kursevi jezika

Projekat humanitarnih kurseva dolazi iz Srbije, gdje grupa mladih ljudi, na čelu sa Radoje Majstorović vrlo uspješno obavlja zamišljeno iz dana u dan. Cilj jeste proširiti koncept i na područje Bosne i Hercegovine, te uključiti sve one koji su zainteresovani.
Projekat funkcionira na principu online platforme, predavači su većinom studenti jezika, te rade volonterski. Novac od polaznika kursa uplaćuje se direktno na račun osobe kojoj je pomoć namijenjena. U društvu gdje se progresivno degraduje obrazovanje, inicijativa ovog tipa kreira prostor pogodan za one koji žele da nauče,ali i za one koji žele da usavrše ono što znaju.

Potrebni su volonteri profesori sa učenicima stranog jezika. Cijene kurseva bi bile simbolične (startna 30KM mjesec, ukoliko je neko u prilici da uplati više bilo bi odlično). Uplate za kurs se ne bi vršile na račun profesora nego na račun djeteta kojem je potrebno za liječenje.

Pročitajte više na: https://www.hocu.ba/indexphp/hocupriliku/humanitarni-kursevi-jezika/

Related Posts

Drugi javni poziv za prijave lokalnih ekoloških akcija

U okviru trogodišnjeg projekta “Misli o prirodi” koji implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) uz potporu Švedske, Udruženje građana Fojničani (UGF), u suradnji i uz podršku općina Maglaj, Usora, Zavidovići i Žepče, raspisuje: Drugi javni poziv za prijave lokalnih ekoloških akcija na području navedenih općina koje pokriva “Eko HUB Maglaj”. U okviru ovog drugog, od ukupno […]

[Bosna i Hercegovina] Otvoren konkurs za program “Fondacija našeg kraja”

Trag fondacija, uz podršku fondacije C.S. Mott i Porticus fondacije, pokreće program “Fondacija našeg kraja – zajednica se pita!” sa ciljem da podstakne osnivanje lokalnih fondacija u Bosni i Hercegovini.  Konkurs “Fondacija našeg kraja” osmišljen je kao inkubator za lokalne fondacije, koji će vam pružiti informacije, mentorstvo, poznanstva, a nakon samostalno prikupljenog prvog fonda, i dodatna finansijska sredstva[…]