Godišnjica smrti Želimira Vidovića Kelija obilježit će se projekcijom filma “Keli”

Trideseta godišnjica od smrti Želimira Vidovića Kelija, istaknutog nogometaša FK Sarajevo, stanovnika općine Novi Grad Sarajevo, bit će obilježena polaganjem cvijeća na Centralno spomen–obilježje kod zgrade Općine, na dan njegove pogibije 17. maja 2022. godine u 18:30 sati.

Povodom obilježavanja godišnjice njegove smrti, istog dana u 19:00 sati, u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo bit će prikazan dokumentarni film “Keli”, autora Muhameda Bikića, rađenog u produkciji Televizije Kantona Sarajevo, za koji je autor Bikić dobio Plaketu Grada Sarajeva.

Film je priča o životu i smrti Želimira Vidovića, legendarnog nogometaša Sarajeva i reprezentativca ex-Jugoslavije, koji je ubijen 17. maja 1992. godine, pri povratku iz bolnice na Dobrinju, gdje je vozio ranjene sugrađane.

Snimljen je na autentičnim lokacijama grada Sarajeva, gdje je Keli živio, igrao, ubijen, sahranjen te ulici i glavnom terenu Trening kampu FK Sarajevo, koji nose ime Želimira Vidovića Kelija.

U filmu učestvuju Borjana Vidović, Dajana Vidović Softić, Sarah Softić, Ena Softić, Miana Vidović – Žuža, Filip Žuža, Abdulah Sidran, Amor Mašović, Fuad Muzurović, Muhidin Teskeredžić, Mirza Kapetanović, Faruk Hadžibegić, Nijaz Ferhatović, Mehmed Janjoš, Agim Nikolić, Nijaz Merdanović, Zijad Svrakić, Sabrina Buljubašić, Slobodan Janjuš, Edin Bahtić, Branislav Berjan, Ahmed Osmić, Adnan Džemidžić, Mehmedalija Zilić, Berin Hadžialjević, Nikola Bilić, Salih Hadžialić, Zoran Popovski i Jovo Jovanović. 

U znak sjećanja na pokojnog Kelija, istog dana u 17:00 sati, u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu, održat će se revijalna utakmica između ekipa veterana FK Sarajevo, u kojem je Keli počeo i doživio fudbalsku afirmaciju i FK Bosna.

Pokrovitelj događaja je FK Sarajevo. Manifestaciju su podržale općine Novi Grad, Centar i Stari Grad.

Izvor: klix.ba

Related Posts

Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom

Još uvijek možete osigurati svoje ulaznice na Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom. Ovaj kulturni događaj pod nazivom “Darujem zajednici koju volim” organizujemo 27.5. u Hotelu Garden u Tuzli, kako bismo se povezali s vama u trajno partnerstvo za budućnost. Pridružite nam se i rezervirajte svoje ulaznice do 16.5. https://www.fondacijatz.org/page/41/22896 Slavimo prošlost Oblikujmo budućnost zajedno https://www.facebook.com/watch/?v=5420627894616300 […]

FOND VOLIM SVOJ GRAD

 Komisija za dodjelu grantova pri Fondu Volim svoj grad donijela je Odluku o podršci za 14 projekata. Aplikantima sa najinovativnijim idejama biće dodijeljena podrška u iznosu od preko 44 000 KM. Potpisivanje ugovora održaće se 18.5.2022. godine u Međunarodnoj galeriji portreta u 13:00 sati. Podrška se realizuje u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost” kojeg provodimo[…]