Film Karmen Obrdalj “Zašto mama vazda plače?” nagrađen i u Austriji

Kratki film “Zašto mama vazda plače?” Mostarke Karmen Obrdalj nagrađen je i na YOUKI International Media Festivalu u Welsu, Austriji.Žiri je u kratkoj izjavi napisao kako su oduševljeni mladom rediteljicom.

“Oduševio nas je ovaj mladi kinematografski glas i zaintrigirano nastavljamo pratiti kuda će se ona kretati u budućnosti”, rekli su između ostalog.

Kroz 15 minuta dokumentarca “Zašto mama vazda plače?” gledatelji imaju priliku pratiti priču djevojčice koja se prisjeća svega što ju je pritiskalo za vrijeme rata u BiH, kada su njeni roditelji bili razdvojeni.

Na filmu su, pored Obrdalj, radili i Aleksandar Jurić, Jana Vuković, Fatima Kazazić-Obad, Josip Paradžika i Boris Andrejević.

Film je nastao 2019. godine kao ispitna vježba Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, a na festivalima je do sada osvojio ukupno osam nagrada.

klix.ba

Related Posts

Poziv za podnošenje prijedloga projekata: „Jačanje uloge lokalnih zajednica / Mjesne zajednice (MZ) u Bosni i Hercegovini 2. faza“

Obavještavamo vas da je projekat „Jačanje uloge lokalnih zajednica / Mjesne zajednice (MZ) u Bosni i Hercegovini 2. faza“ objavio poziv za podnošenje prijedloga projekata. Ovaj poziv za podnošenje prijedloga projekata (CFP) posebno je povezan i treba biti podnesen pod UNDP-ovim BIH10 / 00097541 – „Jačanje uloga lokalnih zajednica / Mjesne zajednice (MZ) u Bosni i Hercegovini […]

Staklena šetnica na Fortici nova turistička atrakcija Mostara (VIDEO)

Šetnica sa staklenim podom na Fortici nova je turistička atrakcija Mostara, čije se službeno otvaranje očekuje na proljeće ove godine Visoka oko 15 metara nad obroncima Fortice, prostora za šetnju dugog oko 35 metara, obogatit će turističku ponudu grada na Neretvi te pružiti sasvim nove doživljaje posjetiteljima. Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara inicijator je projekta staklene šetnice, koji je uslijedio[…]