Film Karmen Obrdalj “Zašto mama vazda plače?” nagrađen i u Austriji

Kratki film “Zašto mama vazda plače?” Mostarke Karmen Obrdalj nagrađen je i na YOUKI International Media Festivalu u Welsu, Austriji.Žiri je u kratkoj izjavi napisao kako su oduševljeni mladom rediteljicom.

“Oduševio nas je ovaj mladi kinematografski glas i zaintrigirano nastavljamo pratiti kuda će se ona kretati u budućnosti”, rekli su između ostalog.

Kroz 15 minuta dokumentarca “Zašto mama vazda plače?” gledatelji imaju priliku pratiti priču djevojčice koja se prisjeća svega što ju je pritiskalo za vrijeme rata u BiH, kada su njeni roditelji bili razdvojeni.

Na filmu su, pored Obrdalj, radili i Aleksandar Jurić, Jana Vuković, Fatima Kazazić-Obad, Josip Paradžika i Boris Andrejević.

Film je nastao 2019. godine kao ispitna vježba Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, a na festivalima je do sada osvojio ukupno osam nagrada.

klix.ba

Related Posts

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog / Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA) Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Bihaća da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. decembra 2022. godine […]

Svi na skijanje – besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela!

Ovom kampanjom kao zajedničkom inicijativom NLB Banke, KJP ”ZOI'84” OCS i Mastercard-a, a u saradnji sa SOS Dječjim selima u BiH planiramo omogućiti besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela I ove zimske sezone NLB Banka Sarajevo je u suradnji sa Olimpijskim centrom Bjelašnica pripremila pogodnosti za sve skijaše korisnike NLB Mastercard® kartica, ali i posebne pogodnosti[…]