Film Karmen Obrdalj “Zašto mama vazda plače?” nagrađen i u Austriji

Kratki film “Zašto mama vazda plače?” Mostarke Karmen Obrdalj nagrađen je i na YOUKI International Media Festivalu u Welsu, Austriji.Žiri je u kratkoj izjavi napisao kako su oduševljeni mladom rediteljicom.

“Oduševio nas je ovaj mladi kinematografski glas i zaintrigirano nastavljamo pratiti kuda će se ona kretati u budućnosti”, rekli su između ostalog.

Kroz 15 minuta dokumentarca “Zašto mama vazda plače?” gledatelji imaju priliku pratiti priču djevojčice koja se prisjeća svega što ju je pritiskalo za vrijeme rata u BiH, kada su njeni roditelji bili razdvojeni.

Na filmu su, pored Obrdalj, radili i Aleksandar Jurić, Jana Vuković, Fatima Kazazić-Obad, Josip Paradžika i Boris Andrejević.

Film je nastao 2019. godine kao ispitna vježba Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, a na festivalima je do sada osvojio ukupno osam nagrada.

klix.ba

Related Posts

Aktivizam mi je spasio život

Merima Osmanović, predsjednica Udruženja mladih „Trik“ Kalesija Kad je kao sedmogodišnja djevojčica doživjela nesreću u kojoj je pretrpjela udar struje, usljed čega je doživjela kliničku smrt i bila u komi 48 sati, sa procijenjenih 80% invalidideta niko u porodici, pa ni sama, nije vjerovala u svijetlu budućnost za sebe. Zbog ovog izrazito teškog perioda djetinjstva, Merima Osmanović […]

Projekat “Hollywood u svakom selu”

 Projekcijom filma okončan je projekat “Hollywood u svakom selu” podržan od Fondacije tuzlanske zajednice. U okviru projekta “Borba protiv pandemije Covid 19 kroz filantropiju i solidarnost” Udruženje mladih “Baum” pripremilo je i uz podršku Fondacije uspješno reliziralo online kampanju prikupljanja novca na platformi doniraj.ba. Projekat “Hollywood u svakom selu” bio je prilika da se filmska umjetnost približi[…]